Most olvasott cikk
Anne Hathaway vegán tojásfehérjébe fektetett „egy szebb jövő reményében”

Anne Hathaway vegán tojásfehérjébe fektetett „egy szebb jövő reményében”

Anne Hathaway vegán tojásba fektetett

Újabb híresség állt ki a vegán értékrend mellett befektetés formájában is: Anne Hathaway amerikai színésznő egy olyan vállalkozásba szállt be, amely az élelmezés jövőjének gyökeres megreformálását tűzte ki célul, és vegán tojásfehérjét állít elő laborban.

Vegán vállalkozásba fektetett Anne Hathaway amerikai színésznő. Az ördög Pradát visel és a Neveletlen hercegnő sztárja egy EVERY Co nevű cégbe invesztált – a nyilvánosság számára ismeretlen összeget –, amely csirkék felhasználása nélkül állít elő tojásfehérjét.

Soha nem volt még ennyire sürgető, hogy átalakítsuk az élelmezési rendszerünket

– olvasható Anne Hathaway közleményében. A színésznő szerint ennek a folyamatnak fontos eleme lehet az EVERY által fejlesztett fehérje is, amelyet büszkén támogat „egy szebb jövő reményében”.

A San Fransiscó-i székhelyű, 2014-ben alapított vállalat precíziós fermentáció és mikroorganizmus-tartályok segítségével hoz létre tojásfehérjét. Célja, hogy bolygóbarát alternatívákat kínáljon az állati termékek helyett, és a cég vezetői úgy látják, ebben a még alakuló piaci szegmensben az élbolyba tartoznak.

Az EVERY tájékoztatása szerint a termékük előállítása állatbarátabb, kevesebb a vele járó károsanyag-kibocsátás, valamint kevesebb föld és víz felhasználása szükséges hozzá, mint a hagyományos verziójához. Ráadásul pontosan ugyanúgy alkalmazható, mint az állati protein.

Végső soron az a víziónk, hogy mindenkit, mindenhol ellátunk olyan fehérjével, amelynek előállításához nem szükséges állatokat felhasználni. Segíteni szeretnénk megteríteni az asztalt egy jobb élelmezési jövőnek

– mondta az EVERY vezérigazgatója, Arturo Elizondo.

Anne Hathaway és a veganizmus

Az amerikai színésznő kapcsolata a vegán étkezéssel meglehetősen hullámzó. Sajtóinformációk szerint 2012-ben állt át először erre az étrendre, 2014-ben azonban – állítólag kollégája, Matt Damon unszolására – a Csillagok között forgatása közben felhagyott vele.

A WeCrashed sorozat forgatásakor aztán – az úgynevezett method acting technikával élve – nyers vegán táplálkozásba kezdett, az általa megformált Rebekah Neumann mintájára. Tavaly márciusban azonban arról beszélt, hogy ezúttal sem sikerült teljes mértékben megragadnia a vegán étrend mellett.

Ettől függetlenül kiáll a vegán értékrend mellett, és fontosnak tartja, hogy „a környezetünk érdekében amennyire csak lehetséges, inkább zöldségeket fogyasszunk”.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.