Most olvasott cikk
Lassan eléri az ezer vegán terméket az Aldi

Lassan eléri az ezer vegán terméket az Aldi

A szupermarketlánc nemzetközi vezetése komoly növényi alapú termékbővítést jelentett be idén márciusban. Az Aldi célkitűzésében szereplő ezer vegán termék máris látható közelségbe került, pedig messze még a 2024-es kitűzött időpont.

Az Aldi ez év márciusában bejelentette, hogy terveik szerint igencsak kibővítik a vegán termékek kínálatát áruházaikban.

Az Aldi terveiben az szerepelt, hogy 2024 végére, vagyis bő másfél éven belül legalább 1.000 növényi alapú terméket tudjanak kínálni vásárlóiknak, melybe az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási cikkek is beletartoznak.

Célunk, hogy vásárlóinknak 1.000 növényi alapú terméket kínálhassunk egész évben az általános, szezonális és promóciós kategóriákban 2024 végére. Ahhoz, hogy ezt elérhessük, nemcsak arra fókuszálunk, hogy kivezessük a kevés mennyiségű állati hozzávalót az egyes termékeinkből, hanem hogy folyamatosan növeljük a vegán termékeink számát is

– olvasható az Aldi legutóbbi, nemzetközi jelentésében.

A legutóbbi információk szerint a cég jelenleg 950 vegán címkével ellátott terméket kínál a vásárlóinak az élelmiszerek és egyéb árucikkek teljes skálájában. Saját márkás „Mein Veggie Tag” és „GUT Bio” kínálatuk mellett olyan érdekességek is kaphatók az üzletekben, mint a vegán füstölt lazac, de az Aldi Süd (ennek a cégnek a leányvállalata az Aldi Magyarország, a másik változat az Aldi Nord) a tervek szerint vegán steaket is kínál majd termékei között.

Az Aldi Südnél szeretnénk a növényi alapú ételekre épülő, ezáltal pedig környezettudatosabb és egészségesebb étkezést mindenki számára elérhetővé és megfizethetővé tenni. Vagyis a vegán termékek palettájának kibővítése fontos jele annak az étrendbeli változtatásnak, amit idén tavasszal vezettünk be

– mondta Julia Adou az Aldi egyik vezetője.

Áprilisi cikkünkben megkerestük az Aldi Magyarország sajtóosztályát, hogy megtudjuk, Magyarországon érezhetünk-e majd valamit a központi vállalat által bevezetett változtatásokból, de akkor nem kaptunk választ. Az újabb hír kapcsán ismét érdeklődtünk a kiskereskedelmi vállalat sajtóosztályán, de továbbra sem érkezett tőlük válasz a magyar tervek kapcsán.

(VegConomist)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.