Hozzávalók:
- 25 dkg szójakocka (száraz mennyiség)
- 6-10 db közepes krumpli
- 2 fej hagyma
- só, bors, pirospaprika ízlés szerint
- opcionális: őrölt kömény, 1-2 szem darabolt paradicsom, paprika
Elkészítés:
- A szójakockát sós, vegetás vízben, közepes lángon húsz percet főzzük, majd jól kinyomkodjuk.
- A krumplit meghámozzuk, ízlés szerint negyedekre vagy kisebb kockákra vágjuk, és közepes lángon 15-20 perc alatt sós vízben puhára főzzük vagy pároljuk.
- A hagymát kevés olajon, alacsony lángon 8-10 perc alatt megdinszteljük. Félidőben hozzáadjuk a jól kinyomkodott szójakockákat, és együtt pirítjuk. A végén hozzáadjuk a fűszereket, és még fél percig pirítjuk. (Vigyázz, a paprika könnyen megéghet és megkeseredhet! Alacsony lángot használj és ne pirítsd fél percnél tovább. Ha túl kevés az olaj, tegyél még kicsit hozzá, vagy löttyints bele egy kis vizet.)
- Kb. ½ dl vizet öntünk rá, és készre főzzük (kb. 10 perc, kóstolgasd, jó-e már a szója). Ha szaftosabbra szeretnéd, tehetsz hozzá még fél-1 dl vizet, amiben sűrítésnek 1/3 teáskanál keményítőt elkevertél. Ízlés szerint dúsítható darabolt paprikával és/vagy paradicsommal, amit a fűszerek után teszünk bele, majd így főzzük tovább.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.