Hozzávalók:

  • 25 dkg szójakocka (száraz mennyiség)
  • 6-10 db közepes krumpli
  • 2 fej hagyma
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint
  • opcionális: őrölt kömény, 1-2 szem darabolt paradicsom, paprika

Elkészítés:

  1. A szójakockát sós, vegetás vízben, közepes lángon húsz percet főzzük, majd jól kinyomkodjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, ízlés szerint negyedekre vagy kisebb kockákra vágjuk, és közepes lángon 15-20 perc alatt sós vízben puhára főzzük vagy pároljuk.
  3. A hagymát kevés olajon, alacsony lángon 8-10 perc alatt megdinszteljük. Félidőben hozzáadjuk a jól kinyomkodott szójakockákat, és együtt pirítjuk. A végén hozzáadjuk a fűszereket, és még fél percig pirítjuk. (Vigyázz, a paprika könnyen megéghet és megkeseredhet! Alacsony lángot használj és ne pirítsd fél percnél tovább. Ha túl kevés az olaj, tegyél még kicsit hozzá, vagy löttyints bele egy kis vizet.)
  4. Kb. ½ dl vizet öntünk rá, és készre főzzük (kb. 10 perc, kóstolgasd, jó-e már a szója). Ha szaftosabbra szeretnéd, tehetsz hozzá még fél-1 dl vizet, amiben sűrítésnek 1/3 teáskanál keményítőt elkevertél. Ízlés szerint dúsítható darabolt paprikával és/vagy paradicsommal, amit a fűszerek után teszünk bele, majd így főzzük tovább.

vegán szójapaprikás recept

Prove.hu
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!