Kaktuszbőrben harcoló vikingeket is láthatunk a Vikingek: Valhallában

Habár a történelmi Leif Eriksson valószínűleg sohasem hordott vegán bőrből készült ruhákat, az őt játszó Sam Corlett kifejezetten kérte, hogy ne kelljen állati bőrből készült jelmezeket viselnie.

Biztosan sokan ismerik a History Channel Vikingek című, 6 évadon keresztül futott sorozatát.

A skandináv legendárium leghíresebb alakjait felsorakoztató, a történelmi hűség és megjelenítés miatt igen sokat dicsért sorozat rövid idő alatt sokak kedvencévé vált, és örökre összefonta Travis Fimmel nevét Ragnar Lothbrok karakterével.

A 2020-as befejezést követően idén februárban debütált a – nem közvetlenül, hanem kb. egy évszázaddal később játszódó – folytatás.

A történet egyik központi alakja Leif Eriksson – Vörös Erik fia –, akiről úgy tartják, hogy az egyik első európai, aki eljutott az Amerikai kontinensre, nagyjából 500 évvel Kolumbusz Kristóf előtt.

Leif szerepében az ausztrál Sam Corlettet láthatjuk, aki a sorozatban kaktuszbőrből készült ruháival tűnik ki, ugyanis kifejezetten zavarta, hogy a kezdetekben állatokat kellett hordania.

Már jó ideje nem hordtam állati bőrt. Az elején minden jelmez bőrből készült, ami eléggé megterhelő volt számomra.

nyilatkozta a modellkarrierbe is belekóstoló színész.

A produkció jelmeztervezője, Susan O’Connor Cave nagyszerű hozzáállásáról tanúskodik, hogy amint kiderült, hogy Sam értékeivel nem összeegyeztethető állatokat hordani, olyan vegán bőr páncélokat és jelmezeket készített a fiatal színésznek, amiket erkölcsi aggályok nélkül tudott viselni a forgatáson.

Érdekes egyveleg ez az egész, mert egyrészről annyira korhű szeretnél lenni, amennyire csak lehet, és ez tökre érthető, másrészről viszont sokszor közbeszól az értékrend.

Sam nem csak erkölcseivel állít remek példát mindenki elé, de növényi étrenddel elért fizikuma is nagyszerű bizonyítéka annak, hogy milyen eredményekre lehet képes valaki állati fehérje nélkül.

Természetesen egy vegán viking elég távol áll a korhűségtől – ahogy azt néhány rosszmájú kommentben lehetett olvasni egyes cikkek alatt –, de ahogy az sem zavar senkit, hogy a csatajelenetekben nem ténylegesen kaszabolják egymást a színészek, vagy hogy az emberáldozatot is csak eljátsszák a vásznon, úgy azon sem érdemes túl sokat problémázni, hogy az egyik leghíresebb viking felfedezőt egy olyan erkölcsös színész elevenít meg a képernyőn, aki nem hajlandó állatokat hordani.

Arra vonatkozóan, hogy hogy Sam Corlett ténylegesen vegánnak vallja-e magát, nincs hivatalos megerősítés a részéről, a legtöbb cikk azonban így hivatkozik rá.

A Vikingek: Valhalla a magyar Netflix kínálatában is elérhető.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.