Most olvasott cikk
Vegán séf nyerte a portugál MasterChef 5. évadát

Vegán séf nyerte a portugál MasterChef 5. évadát

Az egyik legnézettebb főzőműsor portugáliai versenyének döntőjében a növényi fogás vitte el a prímet.

Szűk két hete írtunk arról, hogy a romániai MasterChef versenyéből távoznia kellett a főzőműsor első vegán versenyzőjének, ugyanis nem volt hajlandó állati hozzávalókkal dolgozni. Alex Lenghel hozzáállását a zsűri nem tolerálta, ultimátumot adtak a 36 éves testépítőnek, aki úgy döntött, nem ér ennyit az egész, és távozott a stúdióból, ezzel együtt pedig a megmérettetésből is.

Ezzel a hírrel erős kontrasztban áll az a remek végeredmény, ami a portugáliai MasterChef 5. évadának végén született. A 32 esztendős Teresa Colaço ételét választotta győztesnek a zsűri, ezzel pedig újabb fontos területet hódított meg a növényi étrend.

Az állati összetevők nélküli étkezés szélesebb körben történő elterjedése szempontjából ugyanis kritikus fontosságú, hogy a vendéglátós szakmai is kellő komolysággal álljon a vegán fogásokhoz. Az egyik leghíresebb nemzetközi főzőműsor megnyerése fontos lépés lehet ezen az úton. Las Vegasban például már bejelentették a Stipre az első vegán luxuséttermet, ami szintén komoly mérföldkőnek számít.

Beszédterapeutának tanult, de a főzésben találta meg önmagát

A fiatal portugál séf két gyermek édesanyja. Adatlapja szerint Algarve-ban született, jelenleg viszont Liszabonban él férjével és gyermekeivel. Beszédterapeuta végzettséggel rendelkezik, de amióta rátalált a makrobiotikus konyhaművészetre, azóta a főzés megszállottja lett, és úgy érzi, abban tud kiteljesedni.

A növényi alapú konyhaművészetére eleinte gátló tényezőként tekintett.

Nagy hátrányban vagyok [a többi versenyzőhöz képest], akik mesterei az állati fehérjéknek és a portugál konyhának. Én ezeket nem sajátítottam el, az én erősségem a zöldségek, hüvelyesek, algák és olyan különleges hozzávalók, amikről a legtöbben még talán nem is hallottak. Nagyon kell fókuszálnom, sokat kell tanulnom és ügyelnem kell minden részletre.

mondta a versenyző.

Teresának a győzelemmel nem ért véget az utazás. Elmondása szerint szeretné a növényi konyhát minél szélesebb körben megismertetni az emberekkel. Állítása szerint, ez még csak a kezdet.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.