Most olvasott cikk
Ezt a vak kutyust 17-szer meglőtték, a fülét levágták, ma mégis az embereken segít

Ezt a vak kutyust 17-szer meglőtték, a fülét levágták, ma mégis az embereken segít

Maggie a csodakutyus

Maggie még csak ötéves, mégis számtalan szörnyűséget kellett már túlélnie. De csodával határos módon, ő mégsem veszítette el az emberekbe vetett hitét. Bár rengeteget bántották, ő mégis képes arra, hogy segítsen másokon. Íme a bizonyíték arra, hogy a kutyák csodálatos és nemes lények.

Maggie igazi túlélő, aki csodálatos módon túlélte, hogy 17 lövést kapott, majd magára hagyták a háború övezte utcákon. Hatalmas szerencse, hogy jóérzésű emberek rátaláltak és megadták neki mindazt a gondoskodást és szeretetet, amely minden érző élőlényt megillett.

A kutyust annak idején kikötve találták meg Bejrútban, borzasztóan rossz állapotban. A testét 17 lőtt seb borította, a szemeit kilőtték, a fülét levágták és az állkapcsa is eltörött. A szörnyű körülmények közül a Wild At Heart Foundation nevű állatjóléti alapítvány mentette őt ki. Habár Libanonból nehéz kihozni a kisállatokat, az alapítvány munkatársai addig küzdöttek, míg sikerült nekik a vak kutyust kimenekíteni az országból.

Hosszú időbe telt, mire Maggie felépült sérüléseiből, de miután az állatmentők megosztották szomorú történetét, rengeteg ember drukkolt neki és izgult érte. Köztük volt Kasey Carlin is Brightonból. Kasey és családja jelentkezett örökbefogadónak, így a kutyus végre otthonra lelt Angliában. De itt még nem ér véget a történet.

Maggie és társai
Maggie nem csak otthonra, de társakra is lelt (Fotó: Instagram)

Kasey úgy gondolta, hogy érdemes lenne kihasználni Maggie kutyus mosolygós pofiját, így elvitte őt egy terápiás kutya kiképzésre. Persze ehhez sok tanulásra és kitartásra is szükség volt, de Maggie végül minden megmérettetésen szuperül teljesített, így most már hivatalosan is terápiás kutya az Underdog & Child Dog Charity szervezetnél.

A gazdája, Kasey büszkén megosztotta a jó híreket Maggie saját Instagram-oldalán is, ahol már több, mint félmillióan követik a híres kutyus mindennapjait.

”Tegnap Maggie és én elmentünk, hogy találkozzunk a vizsgáztatóval. Maggie beleadott mindent és ÁTMENT. Egészségügyi problémái ellenére még mindig olyan, mint egy normális kutya, fertőző jókedvvel” – írta a büszke gazdi.

A megérdemelt boldog élet

Maggie terápiás kutyaként gyakran látogat kórházakba, gondozóotthonokba és egyetemekre azzal a küldetéssel, hogy pozitív üzenetet terjesszen.

Tudom, hogy ami Maggie-vel történt, az borzasztó, de ha a története arra taníthat és inspirálhat másokat, hogy jót tegyenek, akkor neki köszönhetően máris kicsit jobbá tettük a világot

– mondta Kasey, a kutya gazdája.

A kutyust alaposan meggyötörte az élet és az emberek szívtelensége, ám ő ennek ellenére sosem bántott senkit. Sőt! Rendkívül kedvesnek és ragaszkodónak bizonyult minden helyzetben. A kutya megható élettörténetéről azóta már külön könyv is megjelent, Maggie, a csodakutya címmel. Gazdája azt reméli, hogy ily módon még inkább inspirálja majd az embereket az állatok szeretetére és tiszteletére.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.