Haru, a “mini tehén” senkinek sem kellett – végül egy csapat kutya fogadta örökbe őt

Haru, a mini tehén sokkal kisebbre nőtt, mint fajtársai. És mivel más volt, mint a többiek, sosem tudott beilleszkedni a csordába. A többiek nem fogadták be őt, ezért sok időt töltött egyedül. De minden megváltozott, amikor találkozott az új legjobb barátaival — egy csapat kutyával.

A magányos kis tehénnek sosem voltak barátai, nem tudott beilleszkedni a csordába, egykori tulajdonosainak csak gondot jelentett, ezért úgy döntöttek, inkább megválnak tőle. Amber Sullivan-Vo és a férje, Anthony egy apróhirdetésben találtak rá Harura, és úgy döntöttek, megmentik. Alig várták, hogy Haru is a tagja legyen a nagy csapat állatuknak, de abban nem voltak biztosak, hogy a magányos mini tehén hogyan jönne ki kilenc kutyájukkal. Ám amikor bemutatták Harut a kutyáknak, az összes aggodalmuk eltűnt.

Haru nagyon kedveli a kutyáinkat! Egy hét alatt megszokta őket

–  mondta a The Dodonak Amber Sullivan-Vo.

Haru a minitehén
Fotó: Amber Sullivan-Vo

Igazi falkatag lett

A család kis farmján a mini tehén jól összeszokott a kecskékkel és a többi lakóval is, a kedvencei azonban mégiscsak a kutyák lettek. Haru nem csak jól kijön a kutyákkal, de úgy is viselkedik, mint ők. A kis tehén mindig odamegy és megszagolgatja az újonnan befogadott kutyákat, akik a családnál élnek, amíg végleges gazdira nem találnak. Haru figyel a nevére, vannak saját játékai és ugyanúgy rohangál körbe-körbe, ahogy a kutyák szoktak.

Egészen lehajtja a fejét, amikor a kutyák körülötte vannak, hogy tudjanak vele játszani, vagy hogy meg tudják puszilni. A kutyusok is nagyon szeretik Harut — valójában azt hiszik, ő is egy nagy kutya

–  meséli tovább Amber, a mini tehén új gazdája.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Our Rescue Crew (@bear_the_pittie) által megosztott bejegyzés

A kicsikkel is jól kijön

A családnak jelenleg kilenc kutyája van, nem csak a sajátjaik, de olyanok is, akiket ideiglenesen fogadnak be. Miközben Haru kicsit nagyobb súllyal rendelkezik, mint kutyatestvérei, mindig vigyáz rá, nehogy kárt tegyen a kisebb teremtésekben. Jól tudja, mikor kell odébb mennie, eláll az útból, ha szükséges és amikor a család új kiskutyákat hoz haza, nem csupán örömmel fogadja az új jövevényeket, de vigyáz is rájuk.

Haru minitehén
Fotó: Amber Sullivan-Vo
Fotó: Amber Sullivan-Vo

Új gazdái szerint Haru abszolút tisztában van a mérteivel, és ha azt látja, hogy a kölyökkutyák is a közelben vannak, gyorsan lenyugszik és abbahagyja a futást. A kis tehén “szülei” már nem tudnák elképzelni az életüket nélküle. Míg Haru ezelőtt túl kicsinek számított, az új családjában tökéletes méretűnek bizonyult.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.