Most olvasott cikk
Eljárás indult a macskáját rugdosó focista, Kurt Zouma ellen

Eljárás indult a macskáját rugdosó focista, Kurt Zouma ellen

Kurt Zouma macskakínzás videó

Bíróság elé kell állnia a West Ham United játékosának a februárban napvilágot látott állatkínzós videója miatt. Vele együtt testvérét is eljárás alá vonják, aki a felvételt készítette.

Február elején került ki a világhálóra az a videó, amiben a West Ham United angliai focicsapat egyik játékosa, a 27 éves Kurt Zouma kegyetlen módon bánik macskáival.

A rövid felvételen az látszik, ahogy az atléta focilabdához hasonló módon belerúg az állatba, majd később is ütlegeli, dobálja őt. A videóban, amit Kurt öccse, Yoan vett fel telefonjával, egy gyeremek is látható – feltehetően a focista három gyermeke közül az egyik.

Nem meglepő, hogy a felvétel hatására számos bejelentés érkezett az angliai állatvédő szervezetekhez, az általános közvélemény pedig mélységesen elítélte a sportoló viselkedését, aki igyekezett mihamarabb bocsánatot kérni az esetért és egyszeri esetnek nevezte a felvételen látható kegyetlenkedést:

“Mélységesen sajnálom, hogy számos embert felzaklatott a videó. Mindenkit szeretnék biztosítani róla, hogy a két macskánk teljesen jól van, egészségesek. Az egész család szereti és megbecsüli őket. Ez az eset egy elszigetelt alkalom volt, nem fog megismétlődni többet.”

Már macskák nélkül, de továbbra is pályán

Klubja, a West Ham United a kiszabható legmagasabb, 250.000 fontos (kb. 120 millió forint) büntetést ítélte meg a játékosnak. Ez 2 heti fizetésmegvonást jelent Kurt esetében. A klub elmondása szerint az összeget állatvédő szervezeteknek ajánlották fel.

Ezzel viszont nem ért véget az elégedetlenség. Igen komoly ellenérzést váltott ki sokakból, hogy a sportolót az esetet követően továbbra is pályára állították. Ennek következtében a Vitality, aki az egyik szponzoruk volt, fel is mondta az együttműködést a csapattal.

Mélyen csalódtunk abban, ahogy a klub az esetet kezelte

– indokolták a szerződés felbontását.

A sportolóval szakított az Adidas is, aki a következőt nyilatkozatot jelentették meg az eset kapcsán:

Egyetlen állatot sem szabadna kitenni kegyetlen és indokolatlan bántalmazásnak, belső vizsgálatot indítottunk az ügy kapcsán.

Az RSPCA UK – a szigetország legnagyobb állatvédő szervezete – az esetet követően elkobozta az állatokat Zoumától, akik azóta is az ő gondozásukban vannak. Ezzel viszont nem elégedett meg a szervezet. Hatáskörükben van ugyanis bírósági eljárást indítani, amit most meg is tettek a játékos ellen.

“A részletes és mindenre kiterjedő vizsgálódást követően elindítottuk a felfelősségrevonási eljárást Kurt Zouma és Yoan Zouma ellen az állatjóléti törvény értelmében. A két macska továbbra is a mi gondjainkban van. Több információt tudunk majd megosztani, amint kitűzik a tárgyalás időpontját.”

A West Ham biztosította a szervezetet a játékos együttműködéséről, de jogi indokokra hivatkozva nem kívántk bővebben kommentálni a fejleményeket.

Az esetet felvevő testvér is a vádlottak padján

Yoan Zouma bátyjához hasonlóan szintén focista. Klubja, a Dagenham and Redbridge 4 héten keresztül nem engedte pályára a játékost, de a klub úgy ítélte meg, hogy ez az idő elegendő büntetés.

“Úgy érezzük, hogy a további felfüggesztés romboló hatású lenne mind Yoan, mind a csapat számára.”

Ennek ellenére nem zárták ki a lehetőségét annak, hogy a bírósági tárgyalás kimenetelének függvényében újabb lépéseket tegyenek a játékossal szemben.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.