Most olvasott cikk
Azt hitték, már soha nem lesz életkedve a megtört kutyusnak – aztán örökbe fogadták, és minden megváltozott

Azt hitték, már soha nem lesz életkedve a megtört kutyusnak – aztán örökbe fogadták, és minden megváltozott

Az állatokkal szemben elkövetett bűnöknek se szeri, se száma, s néha elképzelhetetlen szenvedéseken mennek át az emberek miatt. Meglehet, mi a töredékét sem élnénk túl azoknak a kegyetlenségeknek, amelyekben néhányuknak nap mint nap részük van. Ők azonban némán élik tovább kilátástalan és boldogtalan életüket. Mígnem csoda történik.

Sanford is egy volt a sokat szenvedett, „megtört kutyák” közül, a texasi menhelyre érkezésekor. Nemcsak egy gázolás nyomait viselte a testén, de a jobb lábában egy puskagolyót is találtak a gondozók.

Hát csoda, hogy a szerencsétlen teremtmény a sarokba húzódva várta a sorsát? Még attól is félt, hogy bárkire ránézzen.

Fotó: DallasDogRRR

Az élete azonban szerencsés fordulatot vett, amikor egy nevelőszülő hazavitte és otthon bemutatta a többi, szintén általa gondozott kutyának. Sanford arcára kiült a mosoly, amely azóta sem hagyta el. Új gazdája, Karen Velazquez szerint ma már ő a legboldogabb kutya a világon.

Az ötvenkettedik mentett kutyusnál tartok, s őszintén kijelenthetem, nála jobb kedvű kedvencem még sohasem volt – jelentette ki a The Dodo internetes portálnak a nevelőszülő. – Úgy néz rám, ahogy korábban egyetlen állat, de még ember sem nézett. Gyakorlatilag csak akkor nem mosolyog, amikor alszik vagy eszik.

Pedig az állatvédők az út szélén találták meg a gázolás után, jobb hátsó lábában az említett puskagolyóval. A dallasi menhelyen, ahol egy hetet töltött, azonban nem volt elegendő forrás az ellátására, így nem részesült orvosi segítségnyújtásban. A helyi kutyamentő csoport, a Dallas DogRRR egyik önkéntese azonban felfigyelt rá, s tudta, azonnal cselekednie kell.

Fotó: DallasDogRRR

Annyira összetört fizikálisan, hogy még az önkéntes érkezésére sem reagált. Úgy tűnt, túl sok szenvedés jutott neki, s minden reményt feladva csak a megváltó véget várta

– beszélt a történtekről Kerry Anechiarico, a Dallas DogRRR ügyvezető igazgatója a The Dodo-nak.

A szervezet segítségével végül megkapta a szükséges orvosi ellátást, s új gazdája, Karen otthonában egy egészen más kutyává vált. A mosolygást szinte azóta nem hagyta abba, új gazdája szerint azért, mert nála azonnal rájött, hogy biztonságban van.

Sanford – Karen számára Sanfee –, ma már a lehető legjobb kutyaéletet éli. Főzött ételeket eszik, naponta sétáltatják és számos új barátjával játszik. Utóbbi még akkor is a rendszeres elfoglaltságai közé tartozik, ha tíz esztendősen valójában már az idősebb ebek közé tartozik. A biztonságos környezet megfiatalította lelkét, s kicsalogatta belőle a fiatal kutyust.

Fotó: DallasDogRRR

Az idősek otthonában is találkozni olyan kilencvenöt éves úrral, aki úgy viselkedik, mintha még csak az ötvenes éveiben járna. Sanfordból nagyszerű családi kutya lesz, mindenkivel jól kijön, még a gyerekekkel is

– jellemzi pártfogoltjukat Kerry Anechiarico, a Dallas DogRRR ügyvezető igazgatója.

Mit is kívánhatnánk mást Sanfordnak, mint békés, boldog idős éveket, egy szerető család körében. Sokat szenvedett érte.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.