Most olvasott cikk
Megmenekült egy languszta, miután az étterem vendége visszadobta a tengerbe

Megmenekült egy languszta, miután az étterem vendége visszadobta a tengerbe

Megesett a szíve az asztalához kihozott langusztán annak a hölgynek, aki egy előkelő olasz étteremben úgy döntött, inkább visszadobja az állatot a tengerbe. A döntés azért is tiszteletreméltó, mert a hölgy kifizette a „vacsoráért” felszámolt borsos árat, vagyis az étterem személyzetének egy szava sem lehetett. Sőt, elmondásuk alapján meg is indította őket a nemes cselekedet.

Érdekes, de annál szívderítőbb jelenetnek lehettek szemtanúi az olaszországi Gente di Mare felső kategóriás étterem vendégei és személyzete. Az egyik vendég ugyanis úgy döntött, nem megeszi, hanem inkább megmenti a vacsorájának szánt majd kétkilós langusztát.

A névtelen svájci hölgy katalán módra készült langusztát szeretett volna fogyasztani, ezért Antonio Fasolino, az étterem társtulajdonosa kiválasztott egy szép nagy állatot az akváriumból. Miután a konyhában lemérte, közölte a párral, hogy a languszta közel két kilogrammot nyom, az ára 200 euró (~ 76.000 forint) lesz.

Ezután egy vödörben a vendégek asztalához vitték a rákot, de a hölgy nem azon kezdett gondolkodni, milyen bor illene a mellette úszkáló páncéloshoz, inkább azt tudakolta a körülöttük ülőktől, baja lesz-e a langusztának, ha beleejti a tengerbe – a part mentén korlát volt, ezért nem tudta közvetlenül a vízbe ereszteni.

Először azt hittem, hogy csak viccel. Aztán megértettem, hogy a hölgy tényleg komolyan gondolta ezt a jó cselekedetet. Látva az ő boldogságát és örömét, én is meghatódtam. Nagyon örült, hogy véghez vihette ezt a nemes cselekedetet és mi vele együtt örültünk

– mondta Antonio.

Amint ismét természetes élőhelyén találta magát, a látszólag életunt languszta sebesen elúszott, kihasználva újdonsült szabadságát, ami szinte egyetlen éttermi akváriumban rostokló homárnak sem adatik meg.

A languszta élve forrázása kegyetlenség

Élő állatot forró vízbe tenni a szó legszorosabb értelmében állatkínzás. A kegyetlen gyakorlat régóta alkalmazott módszer, mely felett legalább annyira eljárt már az idő, mint a libák tömése felett, ami hasonlóan barbár eljárás egy rövid ideig tartó kulináris élvezetért. Ettől a sorstól szabadult meg a hölgy által megvásárolt languszta is az előkelő olasz étteremben. A kutatók egyre inkább úgy vélik, hogy ideje lenne nemcsak a szárazföldi, hanem a tengeri állatok intelligenciájával és érzékelésével is behatóbban foglalkozni.

(Daily Mail)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.