Most olvasott cikk
Letartóztattak egy klímaaktivistát, mert beszélni akart David Attenborough-val

Letartóztattak egy klímaaktivistát, mert beszélni akart David Attenborough-val

Sir David Attenborough szerint a vegánok mentik meg a világot

Emma Smart arról szerette volna meggyőzni David Attenborough-t, hogy konkrét tettekre buzdítson a platformjain, de végül rendőrökkel vitették el.

A 96 esztendős televíziós legenda november 17-én este a dél-angliai tengerparti városban, Weymouth-ban található, Catch at the Old Fishmarket nevű Michelin-csillagos étteremben fogyasztotta vacsoráját, amikor a 45 éves tengerbiológus az asztalához lépett, hogy átadjon neki egy levelet, valamint öt percet kért a természettudós idejéből.

Sir Attenborough a halászatról forgatott filmet a városban és a forgatás befejeztével az étteremben vacsorázott. A természettudós étrendjének nem része a vörös hús, de elmondása alapján halat és csirkét továbbra is fogyaszt.

Az Animal Rebellion aktivistája többszöri felszólítás ellenére sem tágított, így a rendőrség kénytelen volt kiráncigálni a vendéglátóhelyről. A videókon látszik, ahogy a földön fekvő hölgyet megbilincselik, miközben azt kiabálja, hogy ő tudós és csak öt percet szeretne beszélgetni Daviddel. Az esetet követően az Animal Rebellion kiadott egy közleményt, melyben Emma és férje is megszólalnak.

„A Catch étterem a túlzás és az egyenlőtlenség szimbóluma, Weymouth átlagfizetései a legalacsonyabbak között vannak, és nagymértékben fenyegeti a várost a tengerszint emelkedése. Ez az étterem viszont továbbra is üzemel a legkeményebb megélhetési válság közepette is” – írta Emma.

Nincs szükségünk egy újabb dokumentumfilm-sorozatra, ami azt mutatja, hogy vesztésre állunk, hogy naponta 150 faj tűnik el a föld színéről. Cselekednünk kell. Sir David kivételes helyzetben van az igazság terjesztéséhez a biodiverzitás helyzetéről. Megvan a lehetősége, hogy szeretetet és törődést hagyjon örökül és előfutára legyen egy jobb világnak

– fejtette ki véleményét a klímaaktivista.

Többször is próbálta elérni Attenborought

Emma Smart-nak nem ez volt ez első találkozása a törvénnyel, de David Attenborough-val sem. A hölgy januárban szabadult egy négy hónapos elzárást követően, amit az Insulate Britain tavaly októberi tüntetésén való részvételéért szabtak ki rá. A börtönből írt levelet a dokumentumfilmesnek, amiben arra kérte, látogassa meg, hogy megbeszélhessék, milyen szerepet tudna David betölteni a soron következő kritikus évben.

David válaszában megköszönte Emma fáradozásait, de tekintettel arra, hogy 95. születésnapját követően igyekszik visszafogni a nyilvános szerepléseit, nem áll módjában jelentékenyen részt venni a folyamatokban.

„Weymouth nagy része nincs biztonságban az áradások veszélye miatt a soron következő években. Az átlagemberek nem tudják egyik pillanatról a másikra áthelyezni az egész életüket, de az olyan üzletek, mint a Catch luxusétterem, továbbra is profitálnak az óceánok elpusztításából és tovább mélyítik az 1% és a 99% közötti szakadékot” – tette hozzá az esethez Emma férje, Andy Smart.

Emma Smart december 21-én áll bíróság elé.

(Daily Mail)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.