ÜzletVáltozó világ

Megnyílt Brighton első “vegán csirkés” étterme, 4 óra alatt elfogyott minden

Brighton vegán csirkés étteremKép: @reallyhappychickn

Úgy tűnik, érdemes volt kitalálni a KFC-re hasonlító vegán csirkét, ami 100%-ban növényi alapanyagokból készült.

Az újonnan nyílt Really Happy Chicken (Nagyon Boldog Csirke) nevű brightoni étteremben néhány óra alatt elkapkodták az összes, “vegán csirkeként” emlegetett növényi ételt.

Az étterem szejtánból – búzafehérjéből – készíti a növényi csirkehúst, mely látványában és ízében is megszólalásig hasonlít az eredetire.

A vendégek kóstolhatnak csirkeburgert, csípős csirkeszárnyakat, vegán hússzeletet, „popcorn” csirkefalatokat és italokat.

Really Happy Chicken burger
Kép: @herbivorous_life, Instagram

Az étterem első vendégei brightoni és sussex-i lakosok, valamint a vegán ételek rajongói közül kerültek ki. Sokan meg is osztották a közösségi oldalakon az új vegán menük iránt érzett lelkesedésüket.

A Herbivorous Life így írt a szenzációs kínálatról:

„Abban a kiváltságban volt részem, hogy az első vásárlók közt lehettem – és abszolút megérte! Nem volt könnyű kiválasztani, mit is rendeljek, mert minden olyan csábítóan nézett ki, de mivel rajongok a fűszeres ételekért, így a buffalo burgerre szavaztam, és nem is okozott csalódást. Majd egy Oreo shake-kel zártam a menüt, csodás, telt ízű, krémes volt.”

Galgóczi Dóra

Galgóczi Dóra

Író és természetgyógyász
Évek óta követem a vegán életmódot. A könyveimmel egy kis iránytűt szeretnék adni az embereknek, hogyan találják meg az útjukat a világban. A gyógyítással pedig szeretnék testi-lelki egészséget adni, személyre szabott módszerekkel. Hiszek abban, hogy minden élet egyformán értékes, és mindenkiben ott rejlik az együttérzés.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.