Most olvasott cikk
A rövidtávfutó Elijah Hall sportteljesítménye jelentősen javult, mióta növényi étrendre váltott

A rövidtávfutó Elijah Hall sportteljesítménye jelentősen javult, mióta növényi étrendre váltott

elijah hall növényi étrendre váltott 2020-ban

Elijah Hall, a 200 méteres futás rekordere nemrég azt nyilatkozta, hogy élete legjobb döntése volt, hogy növényi étrendre váltott.

Egy nemrégiben közzétett Instagram posztjában a 25 éves atléta, aki az elhalasztott tokiói olimpiára készül éppen, három hónapja lett vegán, és állítása szerint azóta csodálatos változásokon ment keresztül a teste.

A kép alá, ami a testét érintő változásokat mutatja, ezt írta:

„Az étrendem megváltoztatása minden eddiginél jobb döntés volt. Igazi kihívásnak tűnt belekezdeni a vegánságba, ez három hónapja meg is történt. A hatás, amit tapasztalok, lenyűgöző. Az egészségem és a sportteljesítményem előtt is új ajtók tárulnak ki. Ez egy igazi küldetés!”

Hall szerint a növényi alapú étrendje több energiát ad neki, jobb az alvásminősége és általánosságban könnyebbnek érzi magát, versenyek alatt és azokon kívül is.

Rövidtávfutó Elijah Hall vegán étrendre váltott
Kép: Elijah Hall, Instagram

Kirobbanó erő

A 2018-as NCAA bajnok szintén egy Instagram történetében számolt be Game Changers című filmről, mely egy vegán sportolókról szóló dokumentumfilm, és a növényi étrend sportteljesítményre gyakorolt hatását vizsgálja. A film sokak számára inspiráló volt, Hall is így érezte.

Kai Greene testépítő bajnok is részt vett egy hétnapos vegán kihívásban, miután megnézte a filmet, és ez alapjaiban változatta meg a húshoz való hozzáállását.

Szintén a film hatására, egyik napról a másikra lett vegán Graham Houston, amatőr kerékpárversenyző és thai bokszoló.

„Sokkal több energiám van, éberebb és élénkebb vagyok. A bokszolást tekintve, négy menet után is feltűnik, hogy tele vagyok energiával. Lehet, hogy mindez pszichés hatás, de mégsem hinném. Az edzőmnek is feltűnt a különbség, és a versenyeken a leggyorsabb résztvevővel is tartani tudom a tempót.”

– mondta.

A film nem csak a sportolókra volt nagy hatással, de nemrég az amerikai szupermodell, Hailey Bieber is tudatta 28 millió követőjével, hogy főként növényi étrendre tért át, és készül megnézni a Game Changers-t.

Arra is megkérte a rajongóit, hogy egyéb, olvasásra és megnézésre érdemes dolgot javasoljanak neki, melyek segíthetik őt a növényi étrend felé tartó úton.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.