Most olvasott cikk
Vonatsínekre keveredett bika keltett pánikot az állomáson

Vonatsínekre keveredett bika keltett pánikot az állomáson

Egyesült Államok, bika került a vonatsínekre

Az amerikai Newark Penn pályaudvaron áthaladók nemrég szokatlan utastársat kaptak. Egy bika keveredett a sínekre, aki azóta egy menhelyen pihenheti ki az eseményeket.

Szokatlan látvány tárult azok elé, akik a közelmúltban a New Jersey-i Newark Penn pályaudvaron bámultak ki a vonat ablakán. A síneken ugyanis másik jármű helyett egy bika közlekedett. A vonatokból bámészkodók döbbeneténél is nagyobb volt persze azok riadalma, akik a peronokon álltak, mikor az állomásra befutott – a következő járat helyett – az állat.

Az, hogy a bika miként és honnan szabadult ki, egyelőre nem világos. Mindenesetre több vágóhíd is van Newarkban, és könnyen elképzelhető, hogy éppen ezek egyikébe szállították, mikor egérutat nyert.

A hatóságok és a megyei Skylands Animal Sanctuary & Rescue állatmenhely dolgozói mindenesetre együttes erővel igyekeztek befogni az állatot. A bika összességében több mint két mérföldet (több mint 3,2 kilométert) tett meg, ennek legnagyobb részét a vasúti síneken. A Newark Penn pályaudvartól Newark Weequahic városrészéig, a Frelinghuysen Avenue-ig futott, 45 perces késéseket generálva a vonatmenetrendben.

A bika már békés körülmények között regenerálódik

A közelmúltban a stockholmi metróvonalon jávorszarvas okozott fennakadásokat. Négy órán keresztül bóklászott a síneken, a vadőrök pedig nem tudták sem befogni, sem elhajtani onnan, így végül lelőtték az állatot.

Az Egyesült Államokban elszabadult – Ricardo névre keresztelt – bika sorsa azonban egészen másképp alakult. Miután sikerült befogni őt, a Skylands Animal Sanctuary & Rescue állatmenhelyre szállították. Ez pedig garanciát jelent számára arra, hogy innentől nem végezheti vágóhídon.

„Sok vizsgálaton kell még átesnie, mielőtt más állatok közelébe kerülhet. Meg kell győződni arról, hogy egészséges és nincs semmilyen betegsége” – nyilatkozta Mike Stura, a Skylands Állatmenhely elnöke és alapítója a CBS Newsnak.

Borjút is mentett már ez a szervezet

Mike Stura és a Skylands Állatmenhely neve ismerős lehet a Prove olvasói számára. Korábban ugyanis beszámoltunk egy borjúmentésről, amely szintén hozzájuk köthető.

Idén tavasszal nyargalt keresztül egész Brooklynon az a borjú, aki egy vágóhídról szabadult ki. Az állat szó szerint az életéért futott, több alkalommal is kicselezve az őt üldözőket. A hajszába idővel beszálltak a helyi üzletekben és éttermekben dolgozók is.

A vágóhídi alkalmazottak végül lasszók segítségével befogták a megszökött állatot, és vissza is szállították őt. A borjú sorsa ezen a ponton könnyen szomorú fordulatot vehetett volna. Szökésének és ámokfutásának híre azonban – szerencséjére – elérte a Skylands Állatmenhely elnökét és alapítóját, Mike Sturát.

A vágóhíd tulajdonosa kezdetben elzárkózott attól, hogy átadja a borjút az állatmenhelynek, végül mégis beadta a derekát. A menhely alapítója ki tudta harcolni, hogy az állat nyugodt körülmények között, békésen folytathassa az életét.

(One Green Planet)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.