Most olvasott cikk
Bezárt az Egyesült Államok legnagyobb szőrmetelepe

Bezárt az Egyesült Államok legnagyobb szőrmetelepe

szőrmetelep

A Van Wert megyében található Lion Farms szőrmetelepről novemberben aktivisták több tízezer nyércet szabadítottak ki. Az akció olyan erősen hatott a vállalkozásra, hogy nem tudtak belőle felépülni.

A North American Animal Liberation Press Office (NAALPO) – Az Animal Liberation Front észak-amerikai sajtóirodája számolt be róla, hogy az Ohio államban található Lion Farms nyérctelep, az Egyesült Államok legnagyobb szőrmetelepe december 23-ával beszüntette működését. Erről a farm üzemeltetési ügyvezetője, Eddie Meyer nyilatkozott a The Delphos Herald újságnak.

Ez az, amire az illegális állatjogi lépések képesek. Már nem fognak állatok tízezrei rabként sínylődni ezen a farmon, csak azért, hogy kegyetlenül legyilkolják őket a szőrmeiparnak

– olvasható a NAALPO bejelentésben.

Habár nyérceket a jövőben nem tenyésztenek majd a telepen, az elképzelhető, hogy továbbra is a szükségtelen állati szenvedés helyszínéül fog szolgálni a létesítmény, ugyanis Meyer szerint Rien Leeijen, a Lion Farms tulajdonosa tárgyal a Cooper Farms-szal az eladásról.

„A Cooper Farms semmit nem tud a nyércekről, viszont sokat tudnak a pulykákról, szóval elképzelhető, hogy ez egy új, nagy pulykatenyészet lesz, nem tudom” – mondta Meyer.

A telepen lévő nyércek sorsa – legalábbis azoké, akik a szabadítási akciót követően visszatértek a farmra, vagy el sem szöktek onnan – ezzel a lépéssel megpecsételődött. Őket mind leölték. Erre azért volt szükség, mert a szabadból visszatérő állatok potenciális veszélyt jelentettek a teljes állományra.

Meyer elmondása szerint eredetileg az volt a terv, hogy bezárnak, leölik az állományt, és szokásuktól eltérően nem tartanak meg saját szaporulatot, hanem egy új állománnyal indulnak neki újra a tenyésztésnek. Végül aztán úgy döntött a vezetőség, hogy nem kezdik újra a nulláról, hanem végleg beszüntetik a működésüket.

Mi történt novemberben?

Az Animal Liberation Front egy önkéntes állatjogi szerveződés, akik az Anonymus hackercsoporthoz hasonlóan nem hivatalos szervezeti formában működnek, ezért szankcionálásuk még inkább nehézségeket okoz a hatóságoknak.

A NAALPO oldalán novemberben megjelent beszámoló alapján a múlt hónapban aktivisták egy csoportja betört az ohiói Lion Farms-ra, ahonnan több tízezer nyércet engedtek szabadon.

Az eset komoly médiavisszhangot keltett, a sajtóban legtöbben arról próbálták meggyőzni a közvéleményt, hogy ez az akció nagy veszélyt jelent a környék élővilágára, valamint a háztáji állatokra, illetve hogy a télen kiszabadított nyércek nagy valószínűséggel nem fogják megélni a tavaszt.

A NAALPO beszámolója a legtöbb állítást, ami az aktivisták ellen hergelte a közvéleményt, tételesen megcáfolta, valamint részletesen beszámolt azokról a szörnyűségekről is, amiket egy ilyen telepen a nyérceknek el kell szenvedniük.

(Green Matters)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.