Most olvasott cikk
Száműzték Joe Biden kutyáját a Fehér Házból

Száműzték Joe Biden kutyáját a Fehér Házból

A hírek szerint tizenegy személyzeti tagot harapott meg Joe Biden kutyája. Az amerikai elnök házi kedvencét ezért kiköltöztették a Fehér Házból. Nem ő az első államfői háziállat, aki így járt.

Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden kutyáját, Commandert (Parancsnok) számos harapásos incidens után végül eltávolították a Fehér Házból. Erről a first lady szóvivője, Elizabeth Alexander értesítette a sajtót.

Az állat költöztetését azt követően látták indokoltnak, hogy Commander, egy 2 éves német juhászkutya megharapott egy titkosszolgálati tisztet. Nem ez volt az első alkalom, amikor ilyet tapasztaltak a részéről. Ráadásul nem is ő volt az első kutya a Biden családban, aki „agresszívan viselkedett” a Fehér Házban dolgozó személyzettel.

Az egyik esetben egy ügynököt saját bevallása szerint borzasztóan megijesztett, ahogy Commander az egyik lépcsőház tetejéről ugatni kezdte őt. Úgy érezte, hogy fel kell emelnie a széket, amelyen addig ült, hogy azzal védekezzen az esetleg rátámadó állattal szemben.

Az elnök másik kutyáját, Majort (Őrnagy) 2021 decemberében utasították ki az államfő aktuális lakóhelyéről, miután ő is megharapta a személyzet egyik tagját.

A titkosszolgálat ügynökeinek nem feladatuk az államfő háziállatainak pesztrálása. Ettől függetlenül gyakran adódik olyan helyzet, amikor a kutyák közelébe kerülnek például járőrözés vagy egyéb teendőik közben.

A szóvivő leszögezte, a Biden házaspár számára „különösen fontos az ő védelmükben tevékenykedő fehér házi dolgozók biztonsága”. Éppen ezért hozták meg ezt a döntést.
Azt nem hozták nyilvánosságra, hova helyezték el a kutyát. Ahogy az sem derült ki, hogy visszatérhet-e valaha a Fehér Házba.

Politikai ügy lett a két kutya harapásaiból

Egy konzervatív aktivistacsoport nyáron hozott nyilvánosságra egy belső e-mailezést. Ez alapján úgy tűnik, addig tíz alkalommal dokumentáltak olyan esetet, amikor az államfő háziállatai a személyzetre támadtak.

Az – egyébként egyértelműen republikánus, ellenzéki médiumnak tekinthető – Fox News kifejtette, hogy a Biden házaspár súlyos hibát követett el, amikor egy

ismeretlen előéletű, valószínűleg agresszív

mentett kutyát választottak egy olyan megterhelő környezetbe, mint a Fehér Ház. Major ugyanis menhelyről érkezett a Biden családba. Hozzátették, ezt követően is csak halmozták a hibákat, amikor egy pásztorkutyát szemeltek ki következő házi kedvencnek. Hogy ezt pontosan miért értékelte hibának a lap, nem ecsetelték.

(The New York Times)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.