Ha szereted a guacamolét és a fehérbabpástétomot, akkor ezt az avokádós-babos krémet is imádni fogod. Krémes, tápláló és rendkívül egyszerű elkészíteni.
Ezt az avokádós-babos krémet felhasználhatod a reggeli pirítóshoz, egy gyors szendvics töltelékeként vagy az esti filmhez mártogatósként is.
Hozzávalók:
A krémhez:
- 1 közepes avokádó
- 1 konzerv (240 g) vörösbab vagy fehérbab
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- ½ lime vagy citrom leve
- só
- frissen őrölt bors
Tálaláshoz:
- néhány szelet kovászos vagy rozskenyér
- egy marék friss koriander (opcionális)
Elkészítés:
- A konzerv babot alaposan mosd át egy szűrőben, majd csepegtesd le.
- Az avokádót szabadítsd meg a héjától és a magtól, majd tedd egy késes aprítóba vagy a botmixer aljába a többi hozzávalóval együtt.
- Mixeld addig, amíg homogén állagú nem lesz.
- Ha túl sűrűnek ítéled, adj hozzá pár evőkanál vizet vagy olívaolajat.
- Kóstold, és ha még szükséges, sózd, borsozd vagy adj még hozzá egy kis lime levet.
- Tálald pirítóson korianderrel és friss zöldségekkel, de mártogatósként is felhasználhatod.
Domján Csenge
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.