Most olvasott cikk
Avokádós-babos krém

Avokádós-babos krém

recept, avokadós babos krém

Ha szereted a guacamolét és a fehérbabpástétomot, akkor ezt az avokádós-babos krémet is imádni fogod. Krémes, tápláló és rendkívül egyszerű elkészíteni.

Ezt az avokádós-babos krémet felhasználhatod a reggeli pirítóshoz, egy gyors szendvics töltelékeként vagy az esti filmhez mártogatósként is.

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 1 közepes avokádó
  • 1 konzerv (240 g) vörösbab vagy fehérbab
  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • ½ lime vagy citrom leve
  • frissen őrölt bors

Tálaláshoz:

  • néhány szelet kovászos vagy rozskenyér
  • egy marék friss koriander (opcionális)

Elkészítés:

  1. A konzerv babot alaposan mosd át egy szűrőben, majd csepegtesd le.
  2. Az avokádót szabadítsd meg a héjától és a magtól, majd tedd egy késes aprítóba vagy a botmixer aljába a többi hozzávalóval együtt.
  3. Mixeld addig, amíg homogén állagú nem lesz.
  4. Ha túl sűrűnek ítéled, adj hozzá pár evőkanál vizet vagy olívaolajat.
  5. Kóstold, és ha még szükséges, sózd, borsozd vagy adj még hozzá egy kis lime levet.
  6. Tálald pirítóson korianderrel és friss zöldségekkel, de mártogatósként is felhasználhatod.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.