Most olvasott cikk
Az Aldi megnyerte a Legjobb Élelmiszerlánc Díjat a széles vegán választékával

Az Aldi megnyerte a Legjobb Élelmiszerlánc Díjat a széles vegán választékával

Az Aldi felismerte, hogy a vásárlók egyre több olyan árut keresnek, mely megfelel a személyes igényeiknek, ezért bőségesen feltöltötte a polcait növényi alapú termékekkel.

Az Aldi kiérdemelte a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) „Legjobb Élelmiszerlánc Díját”, mert rengeteg nagyszerű vegán terméket kínál.

A PETA szerint „azért érdemlik meg a kitüntetést, mert támogatják az állatok iránti együttérzést és az emberek egészségét is védik a vegán ételek széles választékával.”

Majd hozzátették:

„Az Aldi eleget tett a vásárlók azon kívánságának, hogy az igényeiknek megfelelő termékeket találjanak a polcokon, ezért igen sokféle növényi élelmiszert kínálnak.”

Vegán Aldi

A népszerű élelmiszer-áruházlánc globális kínálatában megtalálható a vegán burgertől a hot-dogon át a vegán húsgolyóig minden, még a padlizsános ravioli és a tejmentes jégkrém is.

Több országban megtalálhatóak már náluk a legjobb vegán márkák, mint az Amy’s Kitchen, a Beyond Meat, a Good Foods, a Gardein, Burman’s és a JUST, de saját márkás növényi termékeket is készítenek.

A vegánbarát élelmiszerek terjedését igazolja, hogy a német áruházlánc a flexitáriánusoknak, a vegetáriánusoknak és a vegánoknak is kínál opciókat, melyek nem csak az étrendjükhöz illenek, de a pénztárcájukat sem terhelik túlságosan.

„Az Aldi felismerte, hogy az emberek egyre inkább törődnek az állatok jóllétével, a saját egészségükkel, és a húsban és tejtermékben bővelkedő étrend környezeti terhelésével is – emiatt érdemes sok-sok ízletes vegán ételt kínálniuk a vásárlóknak”

– mondta egy nyilatkozatban Ingrid Newkirk, a PETA elnöke.

„Sok szempont létezik, amikor valaki változtatni akar az életmódján, és ezek egyike – különösen a fiatalabb generációnál – az, hogy nem támogatja pénzével a vágóhidakat és az állattenyésztést.”

Fenntartható törekvések

Míg az Aldi elnyerte a vegánokat támogató termékkínálat díját, Angliában ígéretet tett az élelmiszerlánc, hogy 74.000 tonnányi műanyag csomagolást távolít el az üzleteiből 2025-re.

„Egyre több erőfeszítést teszünk annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a műanyag csomagolást, mert ez a helyes lépés egy fenntartható jövő érdekében”

– mondta Giles Hurley, az angliai és írországi Aldi vezérigazgatója.

„Tudjuk, hogy ez is számít a vásárlóinknak és biztosak vagyunk benne, hogy értékelni fogják a törekvéseinket az elkövetkező években.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.