Videó: élve perzseltek egy disznót egy magyar böllérfesztiválon

Nyírségi Böllérfesztivál - állatkínzás

Horrorvideót osztott meg együttesen nyolc állatvédő szervezet, amelyen az látszik, hogy egy népszerű böllérfesztiválon a még életben lévő állatot kezdték el perzselni. Felkavaró tartalom.

Március 4-én tartották az V. Nyírségi Disznótoros Fesztivált és XXI. Nemzetközi Böllérversenyt, amelynek a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu adott teret. Célja a rendezők szerint, hogy visszaadja a gyermekkori élményeket és bemutassa a böllér szakmát, ezután pedig házias ízeket kínáljon a résztvevőknek.

A program leírása alapján a vágást és feldolgozást szakmai zsűri vizsgálta, de ezzel kapcsolatban erősen szkeptikusak voltak azok a vegán aktivisták, akik állatjogi céllal vettek részt az eseményen.

Néhány héttel a rendezvény után, március 22-én közös posztsorozatban szólaltak fel több másik állatmentő szervezettel együtt a kegyetlenségek ellen, és egyúttal bejelentették, hogy feljelentést is tesznek az ügyben. A megmozdulás mögé beállt többek között a Noé Állatotthon, a MAVEG és az Állatmentő Sereg is.

A csalódott aktivisták a posztjukban úgy fogalmaznak:

Hazánkban létezik egy kivételesen aberrált, kegyetlen, igénytelen állathasználó hagyomány, a böllérfesztivál. Az egy dolog, hogy mérhetetlenül szomorú, hogy 25 ezer embertársunk találta vidám hétvégi szórakozásnak ártatlan állatok életének kioltását, nevetgélve, videózva a szerencsétlen állat életének utolsó perceit, gyermekeiket fotózgatva a véres holttestek mellett.

De a részt vevő bölléreknek nem voltak elegek a törvény adta keretek a gyilkolászásra, szükségük volt még az állatok holttestének meggyalázására, az alkohollal megtámogatott viccelődésre mások szenvedésén.

Nem, ők azt a kevés állatvédelmi szabályt is megszegve, ami a »haszonállatokat« védi, élve megperzseltek egy disznót. Azt, aki akkor került vágásra, amikor már minden versenyző csapat elvonszolt egy holttestet, és ő »feleslegben« ott maradt. Aki végighallgatta 17 társa visítását, haláltusáját, érezte a vérszagot, akit fülénél és farkánál fogva rángattak le az autóról, aki miután elvágták a torkát, még mindig megpróbált lábra állni, akinek a fejéhez taglópisztolyt szegeztek, ennek az állatnak a testét elevenen megégették. Látod rajta, hogy már meg sem próbál küzdeni, csak érjen véget a mérhetetlen szenvedés, amit ezek az emberek okoznak neki.

De milliónyi társával ellentétben, akiknek a megkínzása a szemünk elől gondosan elrejtve zajlik, ennek a disznónak a szenvedése nem marad megtorlatlanul.”

Az élve perzselésről és a kivéreztetett állatról készült felkavaró videó az alábbi linken tekinthető meg.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.