Most olvasott cikk
Vegán töltött káposzta recept

Vegán töltött káposzta recept

Vegán töltött káposzta recept-min

Hozzávalók:

  • 1 csésze rizs
  • 4 fej hagyma
  • 2 közepes krumpli reszelve
  • 15 dkg szójagranulátum
  • 5 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál vegeta
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 evőkanál őrölt dió
  • 8-10 savanyított káposztalevél
  • 1 kg aprókáposzta
  • vegán tejföl (receptet lásd lejjebb)

Elkészítés:

  1. A szójagranulátumot sós-vegetás meleg vízbe kb. 10 percre beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. A hagymát kb fél dl olajon, alacsony lángon 8-10 perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket és beletesszük a kinyomkodott szójagranulátumot is. Együtt még 5-6 percig pirítjuk.
  3. Ezután mehet hozzá a rizs (szárazon), az élesztőpehely, az őrölt dió, a reszelt krumpli (tojás helyett). Mindent összekeverünk, és nem főzzük tovább.
  4. A káposztalevelek közepébe helyezünk a töltelékből, a végeit behajtjuk, és jó szorosan feltekerjük.
  5. Egy mély lábasban a szármákat aprókáposztával felváltva rétegezzük.
  6. Közepes lángon felforraljuk, majd alacsony lángon, fedővel kb. másfél-két óra alatt megfőzzük. Másfél óra után villával ellenőrizzük, hogy a káposztalevelek a legvastagabb részüknél puhák-e már, és ha igen, elzárjuk.
  7. Vegán tejföllel tálaljuk. Ehhez alább találsz receptet, vagy boltit is használhatsz.

Napraforgótejföl recept:

  • 1 dl napraforgómag, legalább két órára vagy egész éjszakára beáztatva
  • 1 dl főtt rizs
  • citromlé
  • fokhagyma
  • ½ olaj (elhagyható)

1 dl beáztatott napraforgóhoz hozzáadunk 1 dl főtt rizst, citromlevet, sót, préselt fokhagymát ízlés szerint és vizet, majd ha egyneműre turmixoltuk, opcionálisan hozzáadagolunk ½ dl olajat, amivel finom krémesre keverjük. Ez elhagyható, vagy használhatsz kevesebbet is, de nélküle kevésbé krémes tejfölt kapunk.

vegán töltött káposzta-min

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.