Hozzávalók:
- 2,5 dl langyos víz
- ½ csomag élesztő
- fél teáskanál cukor
- 1 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ dl olaj
- ½-½ kávéskanál őrölt kömény és majoránna
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 dl zsemlemorzsa vagy búzacsíra
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és egy konyharuhával letakarjuk.
- Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és alacsony lángon 8-10 perc alatt megdinszteljuk.
- Hozzáadjuk a fűszereket, még fél percig alacsony lángon pirítjuk, majd felöntjük az élesztős vízzel.
- Felvesszük közepesre a lángot, majd amikor felforrt, besűrítjük kb. 1 dl zsemlemorzsával vagy búzacsírával, attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre, kenhetőre. Ha lágyabbra szeretnénk, adjunk hozzá kevesebbet.
- 2-3 percig még kevergetjük, majd a legvégén hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.