Hozzávalók:

  • 2,5 dl langyos víz
  • ½ csomag élesztő
  • fél teáskanál cukor
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ dl olaj
  • ½-½ kávéskanál őrölt kömény és majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 dl zsemlemorzsa vagy búzacsíra
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

  • A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és egy konyharuhával letakarjuk.
  • Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és alacsony lángon 8-10 perc alatt megdinszteljuk.
  • Hozzáadjuk a fűszereket, még fél percig alacsony lángon pirítjuk, majd felöntjük az élesztős vízzel.
  • Felvesszük közepesre a lángot, majd amikor felforrt, besűrítjük kb. 1 dl zsemlemorzsával vagy búzacsírával, attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre, kenhetőre. Ha lágyabbra szeretnénk, adjunk hozzá kevesebbet.
  • 2-3 percig még kevergetjük, majd a legvégén hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.

Élesztőpástétom recept-min

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.