Most olvasott cikk
Vegán sajtos-tejfölös lángos recept

Vegán sajtos-tejfölös lángos recept

Vegán lángos recept-min

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • ½ csomag friss élesztő (2,5 dkg)
  • kb. 1,5 dl víz
  • 1 csapott kávéskanál só
  • ½ teáskanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 evőkanál olaj a szaggatáshoz
  • kb.  4 dl olaj a sütéshez
  • ½ dl langyos víz

Tálaláshoz (opcionális):

  • vegán tejföl (bolti vagy otthon készített, ehhez lejjebb találsz receptet)
  • vegán sajt (pl. Violife)
  • zöldhagyma
  • fokhagymás olaj

Napraforgótejföl:

  • 1 dl napraforgómag, legalább két órára vagy egész éjszakára beáztatva
  • 1 dl főtt rizs
  • citromlé
  • fokhagyma
  • ½ olaj (elhagyható)

1 dl beáztatott napraforgóhoz hozzáadunk 1 dl főtt rizst, citromlevet, sót, préselt fokhagymát ízlés szerint és vizet, majd ha egyneműre turmixoltuk, opcionálisan hozzáadagolunk ½ dl olajat, amivel finom krémesre keverjük. Ez elhagyható, vagy használhatsz kevesebbet is, de nélküle kevésbé krémes tejfölt kapunk.

Elkészítés:

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és egy konyharuhával letakarjuk 10 percre.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
  3. Kb. 1,5 dl víz hozzáadásával könnyű tésztát keverünk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk kelni ½ órát. Változó, mennyi vizet tesz fel a tészta, a lényeg, hogy lágy legyen, de ne ragadjon túlságosan.
  4. Az olajat egy serpenyőbe öntjük, és forróra hevítjük, mielőtt a lángostésztát beletesszük.
  5. Ha megkelt a tészta, olajos kézzel cipókat szaggatunk belőle, és oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük a forró olajban.
  6. A felesleges olajat papírtörlővel itassuk le a kész lángosokról.
  7. Ízlés szerint vegán tejföllel, növényi sajttal (pl. Violife), zöldhagymával vagy fokhagymás olajjal tálaljuk.

Sajtos-tejfölös lángos vegán

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.