Hozzávalók:
- 1 kg vegyes bogyós gyümölcs (fagyasztott is jó)
- 230 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 230 g teljes kiőrlésű liszt (fehér is megfelel)
- 230 g zabpehely
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 230 g vegán vaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Tegyük a gyümölcsöket, a 100 g cukrot, a vaníliát és a kukoricalisztet egy nagy tálba, és keverjük össze úgy, hogy a gyümölcsöket teljesen bevonja ez a keverék.
- Terítsük szét egy tepsiben és simítsuk el a tetejét.
- Tegyük a lisztet, a zabpelyhet és a fahéjat egy tálba, és keverjük össze.
- Tegyünk kisebb darabokat a vajból a tálba, és a tenyerünk élével morzsoljuk el, arra figyelve, hogy a liszt fedje a vajdarabokat, különben megolvad a kezünkben.
- Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze.
- Oszlassuk el egyenletesen a keveréket a gyümölcsrétegen, majd süssük kb. 50 percig, míg a teteje barnulni, a széle buborékozni kezd.
- Tálaláskor cukormázat is tehetünk rá.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.