Most olvasott cikk
Gyümölcsös morzsasüti (vegán)

Gyümölcsös morzsasüti (vegán)

Gyümölcsös morzsasüti-min

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes bogyós gyümölcs (fagyasztott is jó)
  • 230 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 230 g teljes kiőrlésű liszt (fehér is megfelel)
  • 230 g zabpehely
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 230 g vegán vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Tegyük a gyümölcsöket, a 100 g cukrot, a vaníliát és a kukoricalisztet egy nagy tálba, és keverjük össze úgy, hogy a gyümölcsöket teljesen bevonja ez a keverék.
  3. Terítsük szét egy tepsiben és simítsuk el a tetejét.
  4. Tegyük a lisztet, a zabpelyhet és a fahéjat egy tálba, és keverjük össze.
  5. Tegyünk kisebb darabokat a vajból a tálba, és a tenyerünk élével morzsoljuk el, arra figyelve, hogy a liszt fedje a vajdarabokat, különben megolvad a kezünkben.
  6. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze.
  7. Oszlassuk el egyenletesen a keveréket a gyümölcsrétegen, majd süssük kb. 50 percig, míg a teteje barnulni, a széle buborékozni kezd.
  8. Tálaláskor cukormázat is tehetünk rá.

Vegán gyümölcsös morzsasüti recept

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.