Hozzávalók:
- 2 nagy édesburgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/4 csésze apróra vágott hagyma
- 1/4 csésze apróra vágott paprika
- 1/2 csésze fagyasztott vagy konzerv kukorica
- 1/2 csésze főtt bulgur
- 1 csésze konzerv feketebab átöblítve
- 1/4 teáskanál csilipor
- 1 teáskanál római kömény
- 1/2 teáskanál füstölt paprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 érett avokádó
- citromlé
- vegán tejföl (opcionális, használhatsz boltit, vagy a lejjebb található recept alapján is elkészítheted)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Helyezzük az édesburgonyákat egészben egy tepsire, villával szurkáljuk meg, majd süssük kb. 40 percig.
- Közben felmelegítjük az olajat egy serpenyőben, alacsony lángon kb. 5 percig dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és még 5 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a kukoricát, a főtt bulgurt, a feketebabot és a fűszereket, és főzzük még 2-3 percig.
- Amikor az édesburgonya puha, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 5 percig.
- Törjük össze egy villával az avokádót, ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot és citromlevet, majd keverjük krémesre.
- Vágjuk ketté az édesburgonyákat és halmozzuk a tetejére a bulguros keveréket, az avokádót, és ha használunk, vegán tejfölt.
- Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.
Napraforgótejföl recept:
- 1 dl napraforgómag, legalább két órára vagy egész éjszakára beáztatva
- 1 dl főtt rizs
- citromlé
- fokhagyma
- só
- ½ olaj (elhagyható)
1 dl beáztatott napraforgóhoz hozzáadunk 1 dl főtt rizst, citromlevet, sót, préselt fokhagymát ízlés szerint és vizet, majd ha egyneműre turmixoltuk, opcionálisan hozzáadagolunk ½ dl olajat, amivel finom krémesre keverjük. Ez elhagyható, vagy használhatsz kevesebbet is, de nélküle kevésbé krémes tejfölt kapunk.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.