Fasírt hozzávalók:

  • 2 főtt krumpli, lereszelve
  • 10 dkg szójagranulátum
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • kevés zsemlemorzsa (kb ½ dl)
  • só, bors, majoránna, pirospaprika, kömény (vagy fasírt fűszerkeverék)
  • 2 gerezd fokhagyma, lereszelve

Fasírt elkészítése:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A szójagranulátumot sós-vegetás meleg vízbe áztatjuk kb. 10 percre, majd leszűrjük és jól kinyomkodjuk.
  3. A granulátumhoz hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd 5-10 percet hagyjuk pihenni a masszát.
  4. Fasírtokat formázunk, majd olajozott tepsiben kb. 25-30 perc alatt, félidőben megfordítva megsütjük őket. A tetejüket nem olajozzuk le egyből, csak 4-5 perc sülés után. Semmiképp sem olajban sütjük, mert szétesnek.

Kocsonya hozzávalók:

  • 3-4 evőkanál olaj
  • kb. 5 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • ½ liter zöldségalaplé (lehet zöldségleveskockából is)
  • 2 kávéskanál agar-agar

Kocsonya elkészítése:

  1. Az olajban alacsony lángon, 2-3 perc alatt megdinszteljük az 5 gerezd fokhagymát.
  2. Felöntjük a ½ liter alaplével.
  3. Ha felforrt, hozzáadjuk az agar-agart, majd jól elkeverjük. 3-4 percig főzzük.
  4. Tányérokra helyezzük a fasírtokat, majd ráöntjük a kocsonyát. Ez szépen megköt majd.

Vegán kocsonya recept Veganuár-min

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!