Fasírt hozzávalók:
- 2 főtt krumpli, lereszelve
- 10 dkg szójagranulátum
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- kevés zsemlemorzsa (kb ½ dl)
- só, bors, majoránna, pirospaprika, kömény (vagy fasírt fűszerkeverék)
- 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
Fasírt elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A szójagranulátumot sós-vegetás meleg vízbe áztatjuk kb. 10 percre, majd leszűrjük és jól kinyomkodjuk.
- A granulátumhoz hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd 5-10 percet hagyjuk pihenni a masszát.
- Fasírtokat formázunk, majd olajozott tepsiben kb. 25-30 perc alatt, félidőben megfordítva megsütjük őket. A tetejüket nem olajozzuk le egyből, csak 4-5 perc sülés után. Semmiképp sem olajban sütjük, mert szétesnek.
Kocsonya hozzávalók:
- 3-4 evőkanál olaj
- kb. 5 gerezd fokhagyma, összezúzva
- ½ liter zöldségalaplé (lehet zöldségleveskockából is)
- 2 kávéskanál agar-agar
Kocsonya elkészítése:
- Az olajban alacsony lángon, 2-3 perc alatt megdinszteljük az 5 gerezd fokhagymát.
- Felöntjük a ½ liter alaplével.
- Ha felforrt, hozzáadjuk az agar-agart, majd jól elkeverjük. 3-4 percig főzzük.
- Tányérokra helyezzük a fasírtokat, majd ráöntjük a kocsonyát. Ez szépen megköt majd.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.