Vegán datolyás brownie recept

vegán brownie

Hozzávalók:

  • 2 csésze friss, kimagozott datolya (száraz datolya esetén 10 percig meleg vízben áztatjuk, majd leszűrjük)
  • 1/4 csésze meleg víz (lassan adagolni hozzá, figyelve az állagát)
  • 1/2 csésze mogyoróvaj/mandulavaj
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 1/3 csésze kakaópor
  • 1/3 csésze csokoládécsepp vagy darabolt étcsokoládé (opcionális)
  • 1/2 csésze durvára aprított nyers dió (vagy más olajos mag)

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és egy tepsit vagy hőálló edényt kibélelünk sütőpapírral.
  2. A datolyákat kimagozzuk (ha aszalt datolyát használunk, beáztatjuk.)
  3. Késes aprítóba tesszük a datolyát, és addig keverjük, amíg labdaszerűre összeáll.
  4. Hozzáadjuk apránként a meleg vizet, majd a mogyoróvajat, a kókuszolajat és a kakaóport. Ragacsos és vastag masszát kell kapnunk.
  5. Hozzákeverjük a csokidarabokat és a diót.
  6. Hőálló edénybe kanalazzunk a masszát, és egyenesre simítjuk a felszínét egy sütőpapír és egy pohár segítségével.
  7. 15 percig sütjük, amíg a szélei enyhén pirulni kezdenek.
  8. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Minél tovább hűl, annál keményebb lesz, amitől könnyebben, szebben szeletelhető.
  9. A tetejét díszíthetjük olvasztott étcsoki és 1 kanál kókuszolaj keverékével, majd megszórhatjuk magvakkal, csokival.

brownie

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének