Hozzávalók:
- 2 csésze friss, kimagozott datolya (száraz datolya esetén 10 percig meleg vízben áztatjuk, majd leszűrjük)
- 1/4 csésze meleg víz (lassan adagolni hozzá, figyelve az állagát)
- 1/2 csésze mogyoróvaj/mandulavaj
- 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 1/3 csésze kakaópor
- 1/3 csésze csokoládécsepp vagy darabolt étcsokoládé (opcionális)
- 1/2 csésze durvára aprított nyers dió (vagy más olajos mag)
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és egy tepsit vagy hőálló edényt kibélelünk sütőpapírral.
- A datolyákat kimagozzuk (ha aszalt datolyát használunk, beáztatjuk.)
- Késes aprítóba tesszük a datolyát, és addig keverjük, amíg labdaszerűre összeáll.
- Hozzáadjuk apránként a meleg vizet, majd a mogyoróvajat, a kókuszolajat és a kakaóport. Ragacsos és vastag masszát kell kapnunk.
- Hozzákeverjük a csokidarabokat és a diót.
- Hőálló edénybe kanalazzunk a masszát, és egyenesre simítjuk a felszínét egy sütőpapír és egy pohár segítségével.
- 15 percig sütjük, amíg a szélei enyhén pirulni kezdenek.
- A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Minél tovább hűl, annál keményebb lesz, amitől könnyebben, szebben szeletelhető.
- A tetejét díszíthetjük olvasztott étcsoki és 1 kanál kókuszolaj keverékével, majd megszórhatjuk magvakkal, csokival.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.