Most olvasott cikk
Többszörös állatkínzás vádjával állt bíróság elé egy floridai nő

Többszörös állatkínzás vádjával állt bíróság elé egy floridai nő

Újabb állatkínzás került fókuszba. A rendőrséget a helyi állatmentők értesítették, akik kiérkezésük után elképesztő állapotokat találtak a floridai nő lakásán. A házban kutyák, macskák és madarak egyaránt szenvedtek az elhanyagoltságtól, alultápláltságtól, a csótányoktól és ürüléktől. Számos halott állatot is találtak az ingatlan környékén, ezért a nőt a rendőrök elvitték, és többszörös állatkínzással állították bíróság elé.

A 36 esztendős Tonya Grose-t többrendbeli állatkínzással állították bíróság elé, miután a rendőrök házkutatást végeztek a nő Altamonte Springsben, Florida államban található lakásán.

A hivatalos szervek azután érkeztek a helyszínre, miután a Seminole megyei állatmenhely segítséget kért tőlük az állatok jólétének ellenőrzésében. Amint a rendőrök a helyszínre értek, egyből megcsapta őket a hosszú idő alatt felhalmozódott ürülék és vizelet szaga. A környékbeli lakók számára már ismerős volt mindez, ahogy azt a videóban meginterjúvolt idősebb hölgy is elmondta. „A testvérem és az édesanyám mindennap körbejárják a környéket. Folyton érezték a halál szagát” – nyilatkozta.

A hír szerint a rendőrök víz és élelem nélkül ketrecbe zárt kutyákat, állati piszokban élő macskákat, ürülékkel teli, csótányoktól hemzsegő kalitkákban lévő madarakat találtak a lakásban. Az udvaron egy szellőzés nélküli fészerben további kutyák szenvedtek. Tizenöt szemeteszsákban pedig a bomlás különböző fázisaiban lévő kutyatetemekre bukkantak.

Az ingatlanból 40 állatot sikerült megmenekíteni, őket a Seminole megyei állatmenhelyre vitték, de ez csak tovább növelte az amúgy is kapacitási gondokkal küszködő intézmény nehézségeit. A menhely vezetője arra kérte a lakosságot, ha gondolkodnak örökbefogadáson, a mostani ideális alkalom lenne, mert nagyon nehezen tudnak megbirkózni a megnövekedett létszámmal.

Tonya Grose jelenleg előzetes letartóztatásban van a megyei börtönben, 10.000 dolláros óvadék fejében szabadulhat. A bíró természetesen eltiltotta Tonyát mindenféle háziállat birtoklásától.

Egyre több az állatkínzás?

Sajnos több hasonló hírről is beszámoltunk az elmúlt hónapokban. New Jersey-ben harminc kutya tetemére bukkantak a rendőrök egy olyan párnál, akik a menhelytől kapták az állatokat azért, hogy az örökbefogadásig gondozzák őket. Innen 13 állatot sikerült kimenekíteni – 14 kutya volt életben a razzia idején, de az egyik olyan rossz állapotban volt, hogy el kellett altatni.

A júliusi ohiói eset kapcsán nemcsak az elképesztő számok – innen 146 kutya teteme került elő – döbbentik meg az olvasót, hanem a tény, hogy az állatkínzást elkövető személy egy menhely igazgatója volt, akiről senki nem gondolta volna, hogy ilyen rémtettre képes.

(One Green Planet)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.