Most olvasott cikk
Végleg bezár ez az egzotikus állatsimogató

Végleg bezár ez az egzotikus állatsimogató

A PETA állatvédő szervezet hivatalos panaszainak, valamint megannyi szabálysértésnek köszönhetően végleg bezárja kapuit a SeaQuest Littleton nevű egzotikus állatsimogató. Az intézmény rossz híre miatt már régóta az állatvédők célkeresztjében volt. Az állatsimogatóban a bentlakókon kívül nem ritkán a személyzet és a látogatók is balesetet szenvedtek. A SeaQuestet tulajdonló Covino testvéreket nem első alkalommal kötik össze az állatokkal való kegyetlen bánásmóddal.

Az állatvédő szervezet sorozatos panaszainak köszönhetően február 4-én végleg bezárja kapuit a Southwest Plazában található SeaQuest Littleton – számolt be oldalán a PETA. Az állatvédő szervezet régóta igyekszik bezáratni a plázás állatsimogatót, ami különösen büszke interaktív programjaira. A SeaQuest „hands-on” élményei alkalmával a látogatók kézbe vehetik, etethetik, fotózhatják, simogathatják az egzotikus állatokat.

Hisszük, hogy ezzel értéket szolgáltatunk a közösség számára. Nagyszerű érzés, hogy varázslatos és felejthetetlen élményben részesíthetünk minden vendéget azzal, hogy összehozzuk őket ezekkel a csodálatos állatokkal a föld minden tájáról

– olvasható a SeaQuest Littleton Facebook-bejegyzésében a bezárás kapcsán.

A PETA még 2022 decemberében panaszt tett az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságánál, miután több látogató is megsérült az állatsimogatóban. Volt olyan vendég, akit gömbhal szúrt meg, hozzá a mentőket is riasztani kellett. Másokat szavanna macskák haraptak meg, ami után az állatokat fél évre karanténba kellett helyezni.

Az USDA (az USA mezőgazdasági minisztériuma) is számos alkalommal figyelmeztette az intézményt a sorozatos balesetek és az állatok rossz tartási körülményei miatt. Legutóbb tavaly küldtek figyelmeztetést a SeaQuestnek, mert egy Luna nevű törpe erszényesmókus farkát amputálni kellett, miután belegabalyodott a ketrecében lévő láncokba. Ezeket az állatokat egyébként szintén lehetett fotózni, szelfizni velük, annak ellenére, hogy éjszakai életmódot folytatnak.

Nem ez az első húzása az egzotikus állatsimogató tulajdonosainak

A SeaQuest-állatsimogatók Vince Covino tulajdonában vannak. Vince és testvére, Ammon Covino nem első alkalommal kerül összetűzésbe a törvénnyel az állatokkal való bánásmódjuk miatt. 2013-ben több mint 200 állat pusztult el pár hónap leforgása alatt a Covino testvérek által birtokolt – azóta már bezárt – Portland Aquariumban. A PETA egy nagyon részletes dokumentumban szedte össze a testvérek nevéhez köthető baleseteket és felszólításokat.

Ez a rossz hírű intézmény végre felhagy a sebezhető állatok kizsákmányolásával, valamint a látogatók és az állatok veszélyeztetésével. A PETA felszólítja az intézményt, hogy az állatokat szállítsák megbízható menhelyekre, és megkér mindenkit, hogy maradjanak távol az olyan helyektől, mint a SeaQuest, ami a legalapvetőbb gondoskodást sem nyújtja az állatoknak

– olvasható Michelle Sinnott, a szervezet fogva tartott állatokért felelős igazgatójának megjegyzése a bezárással kapcsolatban.

Az állatvédő szervezet tájékoztatása szerint jelenleg további hét SeaQuest üzemel az országban. Az állatvédők előzetesen már sikerrel zárattak be két másik helyet, továbbá megakadályozták három állatsimogató megnyitását.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.