Most olvasott cikk
Száznál is több állat veszett oda a tűzben egy floridai élményparkban

Száznál is több állat veszett oda a tűzben egy floridai élményparkban

A tűz keletkezésének részleteiről egyelőre semmit nem tudni, az élménypark elég szűkszavúan fogalmazott a történtekről. Az mindenesetre biztos, hogy majdnem az összes bent lakó állat elpusztult a tűzvész következtében.

Alig egy hónapja, hogy egy állatkert tragikus sorsáról írtunk, itt van a következő megrázó eset. Akkor a víz, most a lángok szedték az áldozatokat. Július 13-án gyalogos járőrök vették észre a tüzet a Madeira Beach-i John’s Pass Village sétányon, amely több környező épületre, többek között az Alligator & Wildlife Discovery Center épületére is átterjedt. Hogy mi okozta a tüzet, azt egyelőre nem lehet tudni.

A helyi tűzoltóparancsnok, Clint Belk elmondása szerint egy ponton akkora volt a füst és a lángok, hogy muszáj volt kimenekülniük az épületből. Körülbelül 45 perc alatt sikerült megfelelően kontrollálni a tüzet, ez az idő viszont elég volt ahhoz, hogy több száz állat pusztuljon el a magát menhelyként és edukációs intézményként hirdető, 2011-ben alapított parkban.

Az ABC Action News oldal szerint körülbelül száz állat élte túl a szerencsétlenséget, míg egy Facebook-posztban, valamint más forrásokban azt olvasni, hogy az összes emlős és a legtöbb hüllő is odaveszett. Az állatkertben körülbelül 250 állat tartózkodott.

Menhely vagy állatsimogató?

Az Alligator & Wildlife Discovery Center főoldalán azt olvashatjuk, hogy a szervezet elsődleges célja, hogy humánus és szakszerű gondozást biztosítson a vadonban túlélni képtelen, elárvult állatoknak, vagy megunt háziállatoknak, akiket gazdáik már nem tudnak vagy nem akarnak gondozni. Ezen felül elkötelezettek a vadvilág megőrzése, valamint a közösség oktatása mellett is.

Az intézmény emellett videókkal és képekkel hirdette azt is, hogy náluk lehet kígyót simogatni, aligátorral fotózkodni, sőt, még csókot is nyomhatunk egy leragasztott szájú bébialigátor szájára.

„Miután zsúfolt ketrecekbe pakolták őket és el kellett viselniük a zavaró tapizásokat, ezek az állatok kegyetlen halált haltak a füst és a lángok által. A PETA felszólítja ezt az állatsimogatót, hogy megfelelő állatmenhelyeken helyezzék el a túlélőket és egyszer s mindenkorra húzzák le a rolót” – javasolja az állatvédő szervezet cseppet sem finomkodó sajtóközleményében.

A PETA összeállított egy listát, hogy mi alapján ismerhető fel egy tényleges állatmenhely. Ennek a listának a 4. pontja foglalkozik a látogatók és az állatok interakciójával.

„Egyetlen egzotikus vadállatot (nagymacskákat, medvéket, főemlősöket, farkasokat) tartó tisztességes menhely sem enged semmilyen fizikai kapcsolatot az állatok és a látogatók között. Az olyan tevékenységek, mint a simogatás vagy a közös fotók készítése, ijesztőek és zavaróak lehetnek az állatok számára, és veszélyt jelentenek az állatokra és a látogatókra egyaránt.”

A leírásban megjegyzik, hogy a háziasított vagy haszonállatok esetében ez kevésbé jelent gondot.

(CBS News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.