Most olvasott cikk
Saját kezűleg akart véget vetni kutyája életének egy idős férfi

Saját kezűleg akart véget vetni kutyája életének egy idős férfi

Az idős férfi úgy döntött, a szakszerű eutanázia helyett inkább ő maga végez korosodó kutyájával, tette miatt pedig a törvény előtt kell felelnie. A sikertelen kísérlet után olyan súlyos sérülésekkel hagyta magára az állatot, hogy pár nappal később az állatorvosok kénytelenek voltak – most már szakszerűen – végleg elaltatni.

Megdöbbentő tettre szánta el magát egy 76 éves washingtoni férfi, Wayne Johnson – nem összekeverendő a színész Dwayne Johnsonnal. Úgy döntött, saját kezűleg vet véget korosodó, betegeskedő kutyája, Kea életének. Sajnos, ahogy arra számítani lehetett, a művelet nem járt sikerrel. A gazda által ejtett sérülések nem végeztek a kutyussal, viszont olyan komoly egészségügyi károsodással jártak, hogy végül mégis el kellett altatni.

Johnson, aki eredetileg Washington államban él, idén márciusban vitte el kutyáját a sokkal délebbre található Nevada Telephone Cove Roadra, ahol elmondása szerint számos szép élményt szereztek a közös túrák során Keával. Itt döntött úgy, hogy végez az állattal, akinek Johnson szerint rákja volt, és véres volt a vizelete. Ám ezeket az állításokat az állatot később ellátó szakemberek megcáfolták, ők ugyanis semmilyen húgyúti fertőzésre vagy rákra utaló jelet nem találtak.

Magára hagyta kutyáját

Johnson a hatóságoknak elmondta, hogy egy fejre mért kalapácsütéssel igyekezett elkábítani az állatot, mielőtt fejbe szúrta és elvágta a torkát. Ezt követően a nevadai sivatagban hagyta, hogy a vadállatok felfalják, hiszen „ez az élet körforgása” – állította Johnson. Kea nem halt bele a kegyetlen kínzásba, egy hölgy találta meg március 18-án, aki a rendőrségnek azt mondta, a kutya barátságos volt, de kissé zavarodottnak tűnt.

Keát a The Animal Foundationhöz szállították, ahol ellátták a sebeit. Műtétet kellett rajta végrehajtani, etetni pedig csak egy torkába vezetett csövön keresztül tudták. Amikor a rendőrség felhívta az elkövetőt – Kea testében volt egy chip, így tudták azonosítani Wayne Johnsont –, hogy tájékoztassák arról, hogy a kutya életben van, a jelentés szerint Johnson csak annyit mondott, hogy „milyen kár, hogy ennyi pénzt pazaroltak egy haldokló kutyára”. Sajnos a gazda által okozott sérülések annyira súlyosnak bizonyultak, hogy az ellátás ellenére Keát végül el kellett altatni.

Johnson úgy nyilatkozott, hogy mivel egy farmon nőtt fel, sok állatot ölt már, és úgy gondolta, megfelelően elvégezte a munkát, amikor otthagyta vérző kutyáját a vadállatoknak. Biztosította a hatóságokat arról, hogy együttműködik, de nem érzi úgy, hogy bűnt követett volna el. A rendőrség letartóztatta, tetteiért a bíróság előtt kell felelnie.

(Newsweek)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.