Most olvasott cikk
Jelentősen megnőtt a veganizmus iránti érdeklődés: a Prove újabb olvasottsági rekordot döntött

Jelentősen megnőtt a veganizmus iránti érdeklődés: a Prove újabb olvasottsági rekordot döntött

Prove.hu kiemelt foto

2024. február 8. – Januárban minden eddiginél nagyobb érdeklődéssel keresték fel az olvasók a Prove cikkeit. Írásaink több mint 942 ezer oldalletöltést (page views) értek el és 342 ezer egyedi olvasót (visitor) vonzottak egy hónap alatt, melyek között vegán receptek és hírek, tartalmas interjúk, valamint hasznos életmód útmutatók egyaránt megjelentek.

A Prove azzal a céllal indult 2018. november elsején, a 24. vegán világnapon, hogy mindenki számára elérhető, magyar nyelvű, részletes információkat szolgáltasson a veganizmusról, a növényi étrendről, a fenntarthatóságról, valamint beszámoljon a témákkal kapcsolatos globális hírekről.

A portál növekedése nem volt mindig stabil: nonprofit jellegéből adódóan több megoldással is próbálkoztunk, hogy hosszú távú növekedést és anyagi biztonságot érjünk el, ami az utóbbi években – és különösen 2022 óta – stabil pályára állt. A mára 10+ fősre nőtt szerkesztőség aktívan dolgozik a növényi étrend és veganizmus széles körű megismertetésén, mindezt objektív szemüvegen keresztül, betartva az újságírói normákat és szabályokat.

Tudatos olvasótábor

Munkánkat nemcsak egyre több mikroadománnyal hálálják meg olvasóink, hanem értékes figyelmükkel is: 2023-ban szinte minden hónapban stabilan átléptük a 200 ezer összesített oldallátogatást (visits) – ez az érték kúszott fel a Veganuár 2024 ideje alatt 508 ezer oldallátogatásra és 942 ezer egyedi oldalletöltésre. Lapunkat Magyarországon túl Németországból, Ausztriából, Romániából és az Egyesült Államokból követik a legtöbben. Magyar városok tekintetében Budapest, Debrecen, Pécs és Szeged szerepelnek kiemelkedő helyen.

Elsődleges olvasóink a 35-54 közötti, nagyvárosi, közép- és felsőfokú végzettségű nők, akik érdeklődési köreiket tekintve tudatos hírfogyasztók és egyaránt nyitottak a növényi alapú táplálkozásra, az állatvédelemre, a fenntarthatóságra, a zöld életmódra és a szórakoztató, könnyed tartalmakra.

Annak érdekében, hogy továbbra is magas minőségű munkát tudjunk végezni, egyaránt számítunk elkötelezett hirdetőkre, valamint olvasóink egyszeri vagy havi adományára.

Köszönjük a megtisztelő figyelmet!

A fent közölt számadatok a Gemius-DKT 2024. januári mérésein alapulnak.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.