Most olvasott cikk
Vegán Világnap 2021 – 330 adag ételt adományoztak a vegán aktivisták két idősotthonnak

Vegán Világnap 2021 – 330 adag ételt adományoztak a vegán aktivisták két idősotthonnak

Vegán Világnap 2021 - a Prove vegán ételeket osztott
+14
Képek megnyitása

Összesen 330 adag ételt kínáltak két idősotthon lakóinak és teljes személyzetének a már jól ismert hazai vegán aktivisták. Ezúttal is a MegaVegán Ételbár, a Csir Kevin és a Prove.hu közös együttműködése révén valósult meg a jótékonysági esemény.

Május óta rendszeressé váltak Magyarországon is az ételosztási események, melyeket ugyanazok a kecskeméti és környékbeli vegán aktivisták szerveznek, együttműködve egyaránt nemzetközi és hazai cégekkel. A csapat már az 1500. kiosztott adagján van túl, de nem tervezi befejezni.

Ezúttal a kecskeméti Margaréta és Levendula Otthon lakóinak és teljes személyzetének kínáltak hagyományos ízvilágú paprikás krumplit, melyben borsó alapú virsli helyettesítette az állati eredetű verziót, ám a fűszerezés, a textúra, az ízletes szaft és a teljes élmény nem hiányzott így sem – a visszajelzések alapján mindkét intézmény elégedett volt az ételekkel.

A csapat kiosztott ezenkívül 500 darab szórólapot is mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni a vegán filozófiáról, a növényi étrend előnyeiről és az állatról emberre átterjedő betegségekről, mint amilyen a COVID-19, a MERS, a madárinfluenza és így tovább.

Céljuk, a Million Dollar Vegan szervezettel együtt, hogy edukálják a lakosságot az állattenyésztés veszélyeiről és a növényi alapú élelmezési rendszer számtalan előnyéről.

Köszönjük!

Mi, a Prove-nál törekszünk az objektív, részrehajlás nélküli tájékoztatásra a veganizmust érintő témákban, ugyanakkor örömmel támogatjuk az állatok megmentését és a fenntarthatóbb élelmezési megoldások elsajátítását. Éppen ezért, minden egyes ételosztásról beszámolunk és támogatjuk az aktivizmus békés, erőszakmentes formáit.

Egyúttal pedig megköszönjük rendszeres anyagi támogatóink és állandó olvasóink bizalmát, amivel az elmúlt 3 évben, a 2018. november 1-i indulásunk óta megajándékoznak minket.

Folytatjuk tovább, mert szükség van rá, hogy párbeszédet kezdeményezzünk a globális problémákról, mint a klímakrízis, a biztonságosabb élelmezési rendszer és az állatok jogai.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.