Most olvasott cikk
Ők lettek az év legszebb vegán hírességei

Ők lettek az év legszebb vegán hírességei

Két színésznőt választott a PETA 2023 Legszebb Vegán Hírességének, akik nemcsak a képernyőn hősök, hanem a valóságban is: az állatokért.

Egy egészen fiatal generáció felé fordult a PETA állatvédő szervezet figyelme, mikor kiválasztották, kit tüntessenek ki a 2023 Legszebb Vegán Híressége címmel. Két színésznő, a The Last of Us sztárja, Bella Ramsey, és a közelmúltban a mozikban debütáló élőszereplős A kis hableány remake főszereplője, Halle Bailey lett a befutó.

Mind Bella, mind Halle az együttérzés, a szépség (külső és belső), valamint a tehetség példaképe. A vegán étkezés iránti elkötelezettségük erőteljes emlékeztetőül szolgál arra, hogy a döntéseink messze túlmutatnak önmagunkon, és hatással vannak az állatok életére és a bolygó egészségére is. Hősök a képernyőn, de az állatokért is – és reményt adnak nekünk a jövőre nézve

– indokolta az idei választását a PETA.

Korábban a szervezet olyan sztárokat díjazott Az Év Legszebb Vegán Híressége címmel, mint

  • Justin Fields amerikaifutball-játékos,
  • Anitta brazil énekesnő,
  • Lenny Kravitz amerikai énekes,
  • Madelaine Petsch amerikai színésznő és
  • Billie Eilish amerikai énekesnő.

Vegán az állatokért

Bella Ramsey a Trónok Harca című sorozattal vált nemzetközi szinten ismert színésznővé, de az igazán átütő sikert és elismertséget mégis talán inkább a The Last of Us hozta meg neki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bella Ramsey ???? (@bellaramsey) által megosztott bejegyzés

Azt nem lehet tudni, hogy a 19 éves színésznő mikor lett vegán, annyi viszont bizonyos, hogy már 2017-ben született egy Twitter-posztja a témában. 2017. november 1-jén – a World Vegan Day apropóján – rakta ki egy borjú fejét, a megosztáshoz írt szöveg pedig: „Csak nézzétek ezt az arcot!!! #WorldVeganDay”.

Elsősorban azért vagyok vegán, mert szeretem az állatokat. De azért, mert – ahogy sok más embert, engem is – érdekel a bolygónk sorsa. A vegán életmód éghajlatváltozással kapcsolatos előnyei is jelentősek

– mondta.

Közösségi oldalán osztott már meg fotókat a vegán Doc Martens bakancsáról, és többször hangot adott annak, mennyire tiszteli Greta Thunberget. Elmondása szerint a svéd klímaaktivista a színésznő által a Trónok Harca című sorozatban játszott Lyanna Mormont élő megtestesítője.

A szebb énekhangért lett vegán

Halle Bailey és testvére, Chloe Bailey azzal vált híressé, hogy a nyári unalmat kreativitásba ölték. Létrehoztak egy Youtube-csatornát, ahová híres dalok remake-jeit töltötték fel. Egy alkalommal például egy Beyoncé-dalt. Utóbbinak aztán akkora sikere lett, hogy maga a híres énekesnő kezdte egyengetni az útjukat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Halle Bailey (@hallebailey) által megosztott bejegyzés

A testvérek szokatlan okból, a hangjuk miatt váltottak a növényi étrendre. A kis hableányt megformáló színésznő többször is elmondta már, hogy saját tapasztalatai szerint az énekhang sokkal szebbé válik attól, ha elhagyjuk a tejtermékeket.

Később aztán a vegán életmód egyéb aspektusait is felfedezte és – megnyilvánulásai alapján – vallja is. Ahogy Ariel, úgy ő is kiáll a tengeri élőlények mellett, azt gondolja, egyéniségük, érzelmeik nekik is vannak.

Erről tanúskodik az a jelenet is, mikor az idei Met-gálán – érthetetlen okokból – megkérdezték tőle, ha választania kellene, kit enne meg, Ficánkát, a halat, vagy Sebastiant, a rákot. A színész-énekesnő megdöbbent arckifejezéssel, elborzadt hangon válaszolt:

Egyiküket sem enném meg! Ők a barátaim!

(PETA)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.