Most olvasott cikk
Nyuszis kávézó ellen tüntettek Kaliforniában

Nyuszis kávézó ellen tüntettek Kaliforniában

Akik el sem tudnak képzelni jobb párosítást, mint hogy a reggeli kávéjukat bolyhos nyuszik társaságában költsék el, azok pozitívan nyilatkoztak az élményeikről. De sokan úgy gondolják, az üzlet tulajdonosa kihasználja az ártatlan állatokat, akik számára elengedhetetlen a nyugodt és biztonságos környezet.

Alig két hete, hogy beszámoltunk az Egyesült Királyság első macskás vegán kávézójáról, amit nagyon sokan kritizáltak már a nyitás előtt, többek között azért, mert az üzleti modell a rosszallók szerint az állatok kihasználására épül.

Azt is többen megjegyezték, hogy furcsa dolog a veganizmus filozófiáját összekapcsolni a húsevő házikedvencekkel, de a tulajdonos nem részletezte, hogy üzleti alapon döntött-e a kizárólag növényi alapú menü mellett, vagy a saját erkölcsi irányelvei voltak mérvadók.

A napokban a macskás kávézóhoz hasonló vádak érték azt a kaliforniai kávézót is, ami macskák helyett nyulakkal igyekszik becsábítani a vendégeket, illetve kitűnni a Los Angeles-i kávézók tömegéből.

Az intézményt a JoyGrab cég üzemelteti, aminek fő profilja, hogy különleges és egyedi interaktív élményeket kreálnak Amerika-szerte. A nyuszis kávézó mellett egy Sweetsia fantázianevű hétfogásos desszertvacsora a másik aktuálisan futó projektjük. Az NBC Los Angeles weboldal linkel egy The Zoo Cafe nevű projektet is, de annak a honlapja már nem él.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JoyGrab (@joy.grab) által megosztott bejegyzés

A kávézóba kizárólag előzetes jegyvásárlást követően lehet belépni. Egy-, illetve kétórás jegyek válthatók, előbbi 25 dollárba (~8.500 forint), utóbbi 44 dollárba (~15.000 forint) kerül. Hogy ezen felül kell-e még fizetni a fogyasztásért, arról nincs tájékoztatás, de az oldalon található menün nincsenek feltüntetve az árak, ami arra enged következtetni, hogy a belépést követően nincsenek extra költségek.

A kávézó tulajdonosa szerint nemcsak az emberek, de a nyulak számára is biztosított a nyugodt környezet, ráadásul különböző menhelyekkel is együtt dolgoznak, hogy akik örökbe szeretnék fogadni az állatokat, azoknak legyen erre lehetőségük.

A weboldal szerint a kávézó csak 10 éves kor felett látogatható.

Nem mindenki ért egyet a nyuszis kávézóval

Június 4-én állatvédők egy csoportja táblákkal tiltakozott a kávézó bezárásáért. Lejla Hadzimuratovic, a Bunny World Foundation elnöke kínzókamraként jellemezte a kávézót, és a Los Angeles Rabbit Foundation is osztotta a véleményét.

A BunnyLuv Rabbit Resource Center pedig kezdőlapjukon egy kiáltvánnyal tiltakozik a kávézóban tapasztalt állapotok miatt.

Kritikájukban megemlítik, hogy a nyulak számára nincs kitéve széna, a vendégek mindenféle ellenőrzés nélkül etették a nyulakat répával, ami akár halálos is lehet az állatok számára. A padló pedig vizelettel és ürülékkel volt tele, amibe nemcsak a nyulak, de a vendégek is beleléptek.

Kifogásolják továbbá, hogy a nyulak számára nincs megfelelő menekülési útvonal, ha nem szeretnének az emberek közelében lenni.

Információik szerint a kávézó állítása, miszerint különböző menhelyekkel dolgoznak együtt, egyszerűen csak hazugság, ilyen együttműködés nem létezik. Véleményük szerint az egész nem más, mint a nyulak kárára elkövetett erkölcstelen pénzkereseti próbálkozás.

Mind a Google-on, mind a Yelpen az öt- és az egycsillagos értékelések vannak túlsúlyban, a Yelpen jelenleg nem is lehet véleményezni a kávézót, amíg ki nem vizsgálják, miért szaladtak meg ennyire az értékelések.

A „kávézó” elnevezés mindenesetre már nem állja meg a helyét, a város egészségügyi aggályok miatt ugyanis megtiltotta az ételek és italok árusítását, így a The Bunny Cafe lényegében egy nagyméretű nyúlsimogatóként üzemel, a tervek szerint a jelenlegi periódusban augusztus 31-ig.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.