Most olvasott cikk
Jennifer Coolidge lett az idei év Vegán Királynője

Jennifer Coolidge lett az idei év Vegán Királynője

A hangzatos címet a PETA ítélte oda Jennifer Coolidge részére, akit mostanában A fehér lótusz című sorozatban láthattunk.

Jennifer Coolidge – aki az én nemzedékem kollektív tudatába örökre Stifler mamájaként írta be magát – kapta a PETA idei „Vegan Queen” (Vegán királynő) díját, melyet a szervezet kifejezetten a 2023-as nőket ünneplő hónapra, vagyis márciusra időzített.

A Golden Globe-díjas színésznő jelenleg az HBO népszerű sorozatában, a The White Lotus-ban szerepel – a díjat is elsősorban ezért kapta –, amit a PETA-val sokszor együttműködő, szintén vegán Mike White készít.

A díjat az állatokért végzett munkájáért, számtalanszor hangoztatott állatszeretetéért ítélték oda a művésznőnek.

Jennifer Coolidge hatalmas állatszeretetével csak a tehetsége vetekszik. A PETA ezért őt koronázza idén »Vegán Királynővé«. Ő az, aki minden alkalmat megragad, hogy az embereket arra biztassa, hagyják ki az állatokat az étrendjükből, ruhásszekrényükből, és kozmetikumaikból

– éltette a színésznőt Lisa Lange, a PETA alelnöke.

Jennifer 2003-ban szerepelt a PETA erőszakmentes bevásárlói útmutatójának címlapján. Ugyanebben az évben, a Legally Blond (Doktor Szöszi) második részének bemutatása után felkérték egy hot dog reklámban való szereplésre, de ezt visszautasította. Ennek az oka az volt, hogy a cég nem teljesítette Jennifer azon kérését, mely szerint áruljanak növényi hot dogokat is.

„Egy hot dog árusító cég volt, akik csak a sima húsos verziót árulták, miközben én ezeket az ínycsiklandó növényi hot dogokat ettem. Szóval azt mondtam a cégnek: »Ha kijöttök ti is egy növényi hot doggal, minden további nélkül vállalom a reklámot«”– emlékezett vissza Jennifer.

Jennifer Coolidge vegán?

A színésznőnek jelenleg két társállata van – Chewbacca és Bagpipes –, mindkét állat mentett, ráadásul Chewbaccát Koreából, a kutyahúsipar karmaiból sikerült megmentenie.

Az, hogy Jennifer Coolidge vegán-e, nem jelenthető ki teljes bizonyossággal.

Egy 2020-as New York Times-interjúban bevallotta, hogy a szállodában halat rendelt, amikor nem talált megfelelő vegán opciót a menün, de azt is hozzátette, hogy borzasztóan rosszul érezte magát a döntés miatt. A cikkben megemlíti azt is, hogy a Beyond Burgert orgazmikus élménynek tartja, és nem tud belőle eleget enni.

Egy tavaly novemberben megjelent Elle Decor-interjúban viszont „megrögzött vegán és állatjogi aktivistaként” hivatkoznak rá, ahogy a színésznő Wikipédia-oldala is a vegán jelzőt használja rá.

Jennifert legutóbb a 2023-as Super Bowl reklámszünetében lehetett látni, amiben az e.l.f. Cosmetics cruelty-free és vegán kozmetikumokat gyártó cég legújabb alapozóját reklámozta.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.