Most olvasott cikk
Hogyan vitázz egy húsevővel? – új könyvet ad ki Earthling Ed vegán aktivista

Hogyan vitázz egy húsevővel? – új könyvet ad ki Earthling Ed vegán aktivista

A sokak által csak Earthling Ed néven ismert vegán előadó, youtuber és podcastházigazda a napokban jelentette be legújabb könyvének megjelenését, amely kifejezetten a húsevőkkel folytatott vitákhoz próbál segítséget nyújtani. A szerző reményei szerint ez a könyv lesz minden vegán aktivista legjobb barátja.

Edward Gaunt – közismertebb nevén Ed Winters vagy Earthling Ed – a Youtube-csatornáján jelentette be, hogy második könyve december 28-tól lesz elérhető az üzletekben. A How to Argue With a Meat Eater (And Win Every Time) – Hogyan vitázz egy húsevővel (és győzz minden alkalommal) – című könyv a második írás Ed tollából. Első könyvében az állatipar által terjesztett hazugságok kerültek középpontba.

„Ha vegán vagy, akkor nagyon jól tudod, hogy ez mennyire provokálhatja ez az embereket. Sokszor és sokféleképpen beléd köthetnek. Ilyenkor fontos, hogy képes légy megdönteni a veganizmus ellen felhozott érveket. Minden interakció egy lehetőség arra, hogy változást érjünk el” – olvasható a weboldalon, ahol a türelmetlenek elő is rendelhetik a könyvet.

„A Hogyan vitázz egy húsevővel nemcsak arra tanít meg, hogyan legyél gyakorlott vitázó, de ebben a könyvben Ed Winters megosztja titkait, érveit, amik a legelszántabb húsevőt is gondolkodásra késztetik” – folytatódik a leírás.

Earthling Ed és a vegán aktivizmus

A nemzetközi vegán mozgalom kevés embernek köszönhet annyit, mint Ed Wintersnek. Ő azok közé a vegán aktivisták közé sorolható, akik munkásságát mindenképpen érdemes közelebbről is megismerni. Ed kitűnik mindig visszafogott, higgadt stílusával, mellyel a sokszor agresszív, militáns húsevőket (bár általában a vegánok szokták megkapni ezeket a jelzőket) is sikerül lefegyvereznie. A tőle látható kimért, a vitapartnerét egyenlő félként kezelő attitűd miatt ő igazán hiteles írója lehet egy olyan könyvnek, amely pont abban szeretne segíteni a világ vegánjainak, hogy megfelelően tudjanak érvelni választott életstílusuk mellett, függetlenül attól, hogy milyen ellenérvekkel kerülnek szembe.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.