Most olvasott cikk
Bounty szelet házilag

Bounty szelet házilag

vegán bounty szelet házilag elkészítve - recept

Ha növényi étrendet követsz, sem kell lemondanod a régi kedvenc édességeidről, csak egy kis kreativitásra van szükséged. Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készíts házilag Bounty szeletet.

A csokoládéba forgatott kókuszos édességgel, a Bounty szelettel már biztosan mindenki találkozott. Ha egykor neked is a kedvenceid közé tartozott, nem kell elkeseredni, mert könnyedén elkészíthető növényi alapon, és nem is feltétlenül olyan egészségtelen, mint a bolti változat.

Ha más kókuszos desszertre vágysz, itt összegyűjtöttük a legjobb recepteket.

Mi kell a vegán Bounty szelethez?

A kókuszos masszához mindössze kókuszreszelékre és sűrű kókusztejre vagy kókuszkrémre lesz szükséged. A boltokban kapható kókusztejből a konzerves – ebből is a zsírosabb fajta – vagy a kisebb, papírdobozos kókuszkrém lesz megfelelő a recept elkészítéséhez.

Az így elkészült kókuszos massza önmagában is édeskés a kókusz miatt, így nem feltétlenül kell hozzá extra cukor. Ha mégis szükségesnek érzed, cukor helyett használhatsz alternatív édesítőket is, hogy egészségesebb legyen.

Szerencsére már szinte minden kis sarki boltban található olyan étcsokoládé, ami kizárólag növényi összetevőket tartalmaz, de ezt mindenképp ellenőrizd a termék csomagolásán is.

Hozzávalók:

16 szelethez

  • 200 g kókuszreszelék
  • 200 g vegán étcsokoládé
  • 200 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej
  • 3 csapott evőkanál cukor vagy ennek megfelelő egyéb édesítő (opcionális)

Elkészítés:

  1. A kókuszreszeléket és a kókuszkrémet alaposan keverd össze.
  2. Kóstold, és ha szükségesnek érzed, édesítsd cukorral vagy egyéb édesítővel. Egyszerre inkább kevesebbet tegyél bele, és fokozatosan, közben kóstolva add hozzá.
  3. Oszlasd el egyenletesen körülbelül két centi vastagságban egy sütőpapírral bélelt tepsin, és lefedve tedd hűlni a hűtőbe 1-2 órára.
  4. Mielőtt kivennéd, olvaszd meg a csokoládét. Ezt megteheted mikróban, vagy egy lábasban forralj vizet, tegyél fölé egy fémtálat, és tedd bele az étcsokoládét. Félpercenként keverj rajta egyet, amíg teljesen megolvad. Ezután hagyd öt percig kicsit visszahűlni.
  5. Közben vedd ki a kókuszos masszát és vágd nagyjából 16 egyenlő részre. Természetesen ettől eltérően is formázhatod, szeletek helyett készíthetsz belőle például golyókat is.
  6. Forgasd a szeleteket az olvasztott csokoládéba, és tedd a hűtőbe még 20-30 percre, amíg a csokoládé megdermed.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.