Most olvasott cikk
Különös kegyetlenséggel végeztek egy birkával a mezőgazdasági egyetem hallgatói

Különös kegyetlenséggel végeztek egy birkával a mezőgazdasági egyetem hallgatói

különös kegyetlenséggel végeztek egy birkával a mezőgazdasági egyetem hallgatói

A mezőgazdasági egyetem hallgatói különös kegyetlenséggel végeztek egy birkával Sussexben. Az esetről hírt adó többi diákot sokkolták a látottak. A rendőrség az oktatási intézménnyel együttműködve igyekszik kideríteni, hogy pontosan hogyan zajlottak az események. Az állatkínzásban részt vevő diákokat felfüggesztették, bár Michael Finn gazda szerint ez nagyon csekély büntetés. Véleménye szerint el kellett volna tanácsolni a diákokat.

Állatkínzás és károkozás a vád az ellen a két hallgató ellen, akik a Plumpton College mezőgazdasági képzésében vesznek részt. Két másik – az eseményben valószínűleg szintén részt vevő – diákot a rendőrség „jelentős szemtanúként” tart számon. A hallgatók november 2-án megtámadtak és megöltek egy birkát a sussexi South Downson – adta hírül a Sussex Express. A rendőrség egyelőre nem közölt pontos információkat az állat halálának körülményeiről. A Plant Based Newsnak viszont elmondták, hogy a két letartóztatott hallgató 18, valamint 20 évesek.

Különleges kegyetlenség, enyhe ítélet

Az incidensre azután derült fény, hogy a többi plumptoni diák elmesélte az esetet Michael Lunn-nak, a Hadlow Down-i Coopers Farm tulajdonosának, akinél éppen a gyakorlatukat végezték. Az ő beszámolójából ismerhetjük meg a részleteket.

A többi diák el volt szörnyedve és meg volt illetődve. Ez volt az állatkínzás egyik legborzalmasabb példája. Négyen felemelték a birkát, ami a Downson legelészett, és fejbe rúgták. Még életben volt. Ezután felnyitották, és egy tűzijátékot raktak bele, majd felrobbantották

– mesélte Michael Lunn a diákok által hallottakat.

A gazda elmesélte azt is, hogy nemcsak a diákjait, de őt is lesokkolták a történtek. Megdöbbenve vette tudomásul, hogy eltanácsolás helyett csupán csak felfüggesztették az állatkínzókat. Ez azért különösen aggasztó Michael szerint, mert egy mezőgazdasági iskola diákjaiként az elkövetők idővel majd állatokkal fognak foglalkozni, amire egyértelműen nem alkalmasak.

November 14-én az iskola kiadott egy közleményt, amelyben részletezték az eseményeket. Ebben leírják, hogy ami történt, nem az iskola területén, és nem is oktatási időben történt, tehát az intézmény tevékenységétől teljesen független. Elmondásuk alapján, amint kiderültek a részletek – kezdetben csak a tűzijátékról értesültek, később jutott tudomásukra, hogy állatkínzás is történt –, egyből felfüggesztették a diákokat, és feljelentést tettek a rendőrségen. Ez vezetett később a 18, valamint a 20 esztendős gyanúsított letartóztatásához. A rendőrségi eljárás végéig a diákok felfüggesztve maradnak, a nyomozás végeztével döntenek a további sorsukról.

Megdöbbentettek a történtek, amelyek semmilyen módon nem összeegyeztethetők a diákjainktól elvárt viselkedéssel, és az állatjóléti elveinkkel. Tudom, hogy a személyzet és a diákok is szomorúan szembesültek a különös kegyetlenséggel elkövetett tettel, amely egyáltalán nem jelképezi a mi kultúránkat és értékeinket

– olvasható a közleményben Jeremy Kerswell igazgató személyes véleménye.

Nem ez az első eset, hogy mezőgazdasági képzésben részt vevő diákok állatokkal szemben tanúsított kegyetlen viselkedéséről hírt adtunk. Idén év elején a Royal Agriculture University hallgatói parádéztak autójukon egy halott rókával, amely mind a hallgatók, mind az egyetem részéről rosszallást váltott ki.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.