Vegán vacsoraVeganuár receptek

Vegán túrógombóc recept

Vegán túrógombóc recept-min

Hozzávalók:

  • 1 csésze köles (éjszakára beáztatva)
  • 3-4 csésze növényi tej
  • 6 kanál cukor vagy 4 kanál agavészirup (ízlés szerint több, kevesebb)
  • nagy csipet só
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 6 csapott evőkanál búzadara (gríz)
  • mazsola (opcionális)
  • 2 evőkanál kókuszolaj (opcionális)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál fahéj
  • zsemlemorzsa, porcukor
  • 2-3 evőkanál növényi joghurt (ízesítetlen vagy vaníliás) vagy tejföl (opcionális)

Elkészítés:

  1. Az előzőleg beáztatott kölest leöblítjük, lecsepegtetjük és feltesszük főni a növényi tejjel, sóval, cukorral és vaníliával (itt jön bele a mazsola is, ha használunk).
  2. Időnként megkeverve, lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a köles puha lesz (szétfőtt állagú).
  3. Levesszük a tűzről, és ha használunk, belekeverjük a 2-3 evőkanál növényi joghurtot vagy tejfölt. Nem szükséges, de túrószerűbb lesz tőle a végeredmény.
  4. Hozzáadjuk a búzadarát, és lefedve pihenni hagyjuk még 10 percig.
  5. Közben serpenyőben kókuszolajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a fahéjat, esetleg egy kis cukrot.
  6. A kölesmasszáról levesszük a fedőt és hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, összekeverjük, gombócokat formázunk, majd megforgatjuk a fahéjas morzsában.
  7. Porcukorral, vegán tejföllel tálaljuk, de gyümölcsszósszal is nagyon finom.

Vegán túrógombóc-min

Prove.hu
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.