Jöjjön most az egyik legkedveltebb tésztaétel vegán változata, sok-sok zöldséggel felturbózva. Íme a vörös lencsés bolognai ragu receptje.
A tésztaételeket általában mindenki kedveli. Nem nehéz összedobni őket, laktatóak és a vegán étkezésbe is jól beilleszthetőek. A bolognai spagetti vörös lencsés változata pedig az egyik legkedveltebb fogások közé sorolható.
Hozzávalók:
- 1 bögre vörös lencse beáztatva
- 250 g spagetti (lehet gluténmentes vagy teljes kiőrlésű is)
- 1 konzervdoboz hámozott paradicsom
- 1 fej közepes hagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2-3 szál sárgarépa apróra vágva
- 2 zellerszár apróra vágva
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 3 db babérlevél
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- só, bors
Elkészítés:
- A hagymát alacsony lángon, kevés olívaolajon 8-10 perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, a zellert és a szárított bazsalikomot.
- A zöldségeket kb. 5 percig közepes lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és tovább pirítjuk a keveréket még 5-6 percig.
- Aztán jöhet a többi zöldség mellé a lencse is. Azért érdemes vöröset használni, mert azt nem kell feltétlenül beáztatni felhasználás előtt. Végül a raguhoz hozzáöntjük a paradicsomkonzervet is, ha szükséges, kevés vízzel még felengedhetjük a szószt.
- Fűszerezzük babérlevéllel, oregánóval, sóval és borssal.
- Fedő alatt főzzük mintegy 20-30 percig, amíg a lencse megpuhul.
- Közben kifőzzük a tésztát sós vízben, majd a lencsés bolognaival tálaljuk. A víz főzővizéből adhatunk a szószhoz kicsit hígításképpen. Ha szószosabbra szeretnénk, egy-két evőkanál sűrített paradicsomot és vizet, vagy pár löttyintésnyi passzírozott paradicsomot is tehetünk még hozzá.
Prove.hu
A Prove.hu vegán szemmel mutatja be a világot - növényi alapú receptek, riportok itthonról és a nagyvilágból, elemzések, véleménycikkek és még sok más.