Vegán sütőtökös brownie

Ha szeretnél egy kis őszi varázst csempészni a hétköznapjaidba, vagy egy isteni desszerttel megörvendeztetni a szeretteidet, akkor ez a vegán sütőtökös brownie éppen neked való.

Bár a meleg sütőtökös rétes vagy a fűszeres sütőtökös latte már mindenkinek ismerősen csenghet, most olyan receptet hoztunk, amely egy kicsit újragondolja ezt a klasszikus alapanyagot.

A sütőtökös brownie amellett, hogy egy különleges desszert, egyszerre teremt őszi hangulatot a konyhába és elégíti ki tökéletesen az édesség iránti vágyat. Ráadásul ez a recept rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető, így pillanatok alatt megörvendeztetheted családodat és barátaidat ezzel az őszi csemegével.

A sütőtök és a brownie kettősében találkozik a selymes sütőtökkrém és a gazdag csokoládé, így a sütőtökös brownie nemcsak ízben, hanem textúrában is izgalmas élményt nyújt.

Hozzávalók:

9 szelethez

  • 300 g nyers sütőtök
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 120 g mogyoróvaj
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 50 g vegán étcsokoládé
  • 40 g cukor vagy egyéb édesítő
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 ℃-ra.
  2. Vágd négybe a sütőtököt, helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 45-50 percig, amíg teljesen puha nem lesz.
  3. Addig vágd durvára az étcsokoládét, majd tedd félre.
  4. Ha a sütőtök elkészült, pucold meg, turmixold össze, és mixeld hozzá a mogyoróvajat, a kakaóport és a cukrot is.
  5. Tedd a tésztához a zabpehelylisztet és a szódabikarbónát, alaposan keverd el, majd a durvára vágott étcsokoládét is keverd bele.
  6. Egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe nyomkodd bele a tésztát, és süsd 180 ℃-on 20-25 percig.
  7. Felvágás előtt hagyd langyosra hűlni, és tálald ízlés szerint friss gyümölcsökkel vagy fagylalttal.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.