Vegán spárgakrémleves

Itt a spárga szezonja, így ha te is szeretnél tavaszi hangulatot csempészni a konyhádba, nincs is jobb választás, mint ez a friss és könnyedén selymes spárgakrémleves.

A spárgakrémleves elkészítése egyszerű és gyors, a végeredmény mégis lenyűgöző: egy tápláló és egészséges leves, ami intenzív és egyedi ízélményt nyújt. Tökéletes választás lehet a tavaszi időszakban, ráadásul ezzel a recepttel garantáltan bárkit leveszel a lábáról.

Hozzávalók:

  • 300 g zöld spárga
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 3 evőkanál sűrű kókusztej/kókuszkrém
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (opcionális, de nagyon ajánlott)
  • 500 ml zöldségalaplé
  • só ízlés szerint
  • pár tekerés frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. Vágd le a spárgák bebarnult, fás, nem friss végeit, de semmiképpen ne dobd ki, ugyanis tökéletesen felhasználhatod például egy zöldségalaplé készítéséhez.

Tipp: úgy is megszabadulhatsz a fás résztől, hogy meghajlítod a spárgát a vége körül fogva, és azon a ponton fog eltörni, ahol a friss része kezdődik.

  1. A spárga friss részét vágd nagyobb (kb. négy centiméteres) darabokra.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és alacsony-közepes lángon kezd el rajta pirítani a hagymát. Öt perc múlva add hozzá a fokhagymát, majd további egy perc múlva a spárgát. Sózd, borsozd és pirítsd még 5-7 percig.
  3. Ezután add hozzá a zöldségalaplevet, forrald fel, majd vedd a lángot alacsonyra és főzd 10-12 percig lefedve, amíg a spárga megpuhul.
  4. Ha már megpuhult a spárga, add hozzá a kókuszkrémet, vagy ha konzerves kókusztejet használsz, akkor annak csak a sűrű részéből adj a leveshez.
  5. Zárd el, add hozzá a sörélesztőpelyhet, és botmixerrel krémesítsd homogén állagúra.
  6. A végén adj hozzá egy evőkanál friss citromlevet, és tálald pirított magvakkal vagy krutonnal.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.