Hozzávalók a palacsintához:
- 1 és ⅓ csésze növényi tej
- 2 teáskanál almaecet
- ¾ csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- ½ csésze fehér tönkölyliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 evőkanál finomra őrölt kávé (opcionális)
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- ¼ teáskanál őrölt kardamom
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
- csipet őrölt szegfűszeg
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
Hozzávalók a csokiszószhoz:
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 3 evőkanál datolyaszirup
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- Első lépésként keverjük össze a növényi tejet az almaecettel, és tegyük félre.
- Egy nagy tálban keverjük el a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt kávét (ha használunk) és a fűszereket.
- A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a növényi tejet, a juharszirupot, a kókuszolajat és a vaníliakivonatot.
- Óvatosan keverjük, ügyelve arra, hogy ne keverjük túl, különben a könnyű, levegős palacsinták helyett sűrű és nehéz tésztát fogunk kapni.
- Forró serpenyőben kevés kókuszolaj hozzáadásával a palacsinták mindkét oldalát addig sütjük, amíg szép barna nem lesz, majd ízlés szerint díszítjük.
- Ha csokiszószt is szeretnénk rá készíteni, melegítsünk össze három evőkanál kókuszolajat, egy evőkanál kakaóport és három evőkanál datolyaszirupot.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.