Most olvasott cikk
Fűszeres palacsinta recept (vegán)

Fűszeres palacsinta recept (vegán)

Vegán palacsinta recept

Hozzávalók a palacsintához:

  • 1 és ⅓ csésze növényi tej
  • 2 teáskanál almaecet
  • ¾ csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • ½ csésze fehér tönkölyliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál finomra őrölt kávé (opcionális)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • ¼ teáskanál őrölt kardamom
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Hozzávalók a csokiszószhoz:

  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 3 evőkanál datolyaszirup
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  1. Első lépésként keverjük össze a növényi tejet az almaecettel, és tegyük félre.
  2. Egy nagy tálban keverjük el a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt kávét (ha használunk) és a fűszereket.
  3. A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a növényi tejet, a juharszirupot, a kókuszolajat és a vaníliakivonatot.
  4. Óvatosan keverjük, ügyelve arra, hogy ne keverjük túl, különben a könnyű, levegős palacsinták helyett sűrű és nehéz tésztát fogunk kapni.
  5. Forró serpenyőben kevés kókuszolaj hozzáadásával a palacsinták mindkét oldalát addig sütjük, amíg szép barna nem lesz, majd ízlés szerint díszítjük.
  6. Ha csokiszószt is szeretnénk rá készíteni, melegítsünk össze három evőkanál kókuszolajat, egy evőkanál kakaóport és három evőkanál datolyaszirupot.

Vegán palacsinta

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.