Hozzávalók:

  • 20 dkg szójakocka (szárazon mérve)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1-1 csipet borsikafű és kakukkfű
  • vegeta
  • kockára vágott krumpli

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A szójakockát sós-vegetás vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük, majd jól kinyomkodjuk.
  3. A krumplit kiolajozott tepsiben 25-30 alatt megsütjük, időnként megkeverve. Félidőben sózzuk.
  4. A hagymát apróra vágjuk, majd egy mély serpenyőben, alacsony lángon 4-5 perc alatt megdinsztejük.
  5. Hozzáadjuk a szójakockát és lassú tűzön sütjük.
  6. Ha a víz elpárolgott, és a szójakocka sülni kezd, 4-5 perc után tegyük rá a fűszereket és a fokhagymát, esetleg pótoljuk ki kicsit az olajat, és süssük addig közepes lángon, amíg a szójakockák szépen megpirulnak.
  7. Amikor elkészült, keverjük hozzá a sült krumplihoz.

Vegán brassói recept

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.