Hozzávalók:
- 20 dkg szójakocka (szárazon mérve)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 csipet szerecsendió
- 1-1 csipet borsikafű és kakukkfű
- vegeta
- kockára vágott krumpli
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A szójakockát sós-vegetás vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük, majd jól kinyomkodjuk.
- A krumplit kiolajozott tepsiben 25-30 alatt megsütjük, időnként megkeverve. Félidőben sózzuk.
- A hagymát apróra vágjuk, majd egy mély serpenyőben, alacsony lángon 4-5 perc alatt megdinsztejük.
- Hozzáadjuk a szójakockát és lassú tűzön sütjük.
- Ha a víz elpárolgott, és a szójakocka sülni kezd, 4-5 perc után tegyük rá a fűszereket és a fokhagymát, esetleg pótoljuk ki kicsit az olajat, és süssük addig közepes lángon, amíg a szójakockák szépen megpirulnak.
- Amikor elkészült, keverjük hozzá a sült krumplihoz.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.