Tavaszi vegán zöldségleves (TÉNÉ)

Mi sem lehetne jobb, mint egy egyszerű, otthonos meleg leves. Ez a zöldségleves rendkívül laktató, mégis kevés hozzávalót igényel, a zöldségek fajtáját pedig tetszés szerint variálhatod benne. 

Ez a vegán zöldségleves ráadásul nem tartalmaz hozzáadott olajat vagy feldolgozott élelmiszereket, így kiválóan illeszthető a teljes értékű növényi étrendbe is. A sárgarépa, a szárzeller és a zöldborsó frissességet és gazdag ízeket adnak ehhez a tápláló leveshez.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 500 g krumpli kockára vágva
  • 1 szál újhagyma szeletelve
  • 3 közepes sárgarépa félkarikára vágva
  • 3 szál szárzeller szeletelve
  • 150 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 1,5 l zöldségalaplé/víz
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • egy csokor friss petrezselyem aprítva

Elkészítés:

  1. Miután előkészítetted a zöldségeket, egy nagyobb lábasban tedd fel főni a burgonyát másfél liter zöldségalaplében vagy vízben. Forrástól számított tíz perc után add hozzá a fűszereket és a többi zöldséget a borsó kivételével, majd sózd, borsozd.
  2. Főzd további 30 percig alacsony-közepes lángon, majd jöhet hozzá a zöldborsó. 
  3. Tíz perc múlva zárd el és tedd a leves egyharmadát turmixgépbe, vagy a botmixer aljába, és krémesítsd el.
  4. Keverd hozzá a leveshez az elturmixolt masszát, ez fogja majd besűríteni.
  5. Tálald frissen vágott petrezselyemzölddel.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.