Most olvasott cikk
Vágóhídi szállítmányból szökött meg Pearl, a kismalac

Vágóhídi szállítmányból szökött meg Pearl, a kismalac

Ez az aranyos kismalac megszökött arról a teherautóról, ami számos sorstársával együtt a vágóhídra szállította őt. A helyi rendőrség sietett a kisállat segítségére az autópályán, hogy az állatvédőkkel együttműködve olyan helyre szállíthassák, ahol biztonságban, fajtársai között élheti le hátralévő életét.

Sajnos nagyon kevés haszonállat mondhatja el magáról, hogy sikerült kiszabadulnia az intenzív állattartás kegyetlen karmai közül, de Pearl – teljes nevén Pearl Pancetta – egyike a szerencséseknek. Jó helyen, jó időben sikerült kiszöknie – kiesnie – az őt és társait a vágóhídra szállító teherautóból. Az ohiói állami rendőrség pedig a Ross County Humane Society gondjaira bízta a visongó csöppséget, akik gondjaikba vették a kisebb horzsolásokat szenvedett, érthetően nagyon ijedt malackát.

„Ez a kismalac NEM ment el a vásárba” – osztotta meg a rendőrség a testkamerás felvételeket.

Pearl az esést követően az út melletti bozótosban bóklászott, ahol sikerült a két járőrnek elfognia a rémült állatot. A későbbi képeken jól látszik, hogy a kezdeti sokk és sérülések ellenére a malacnak nem esett komolyabb bántódása. A járőrök meleg takarókba és pokrócokba bugyolálták a menekültet, és a képek tanúsága alapján ez Pearl-nek is nagyon megfelelt.

A Ross County Humane Society elintézte, hogy ideiglenes elhelyezést kapjon a kismalac, amíg a sérüléseiből felépül. Azt követően pedig egy olyan állatmenhelyre szállítják át, ahol a haszonállatok biztonságban élhetik le életüket, elkerülve az állatipar borzalmait.

Nem mindegyik állat ilyen szerencsés

Hasonló történeteket sajnos ritkán olvashatunk. Sőt, előfordul, hogy a menekült állat később vagy visszakerül az intenzív állattartásba, vagy helyben leölik. Viszont vannak sikertörténetek is, például annak a langusztának az esete, akit egy előkelő olasz étterem vendége rendelt meg vacsorára, majd inkább úgy döntött, ad az állatnak még egy esélyt, és visszadobta a tengerbe. A vendég kifizette a „vacsora” árát, úgyhogy az étteremnek nem volt kifogása a megindító akció ellen, sőt, a tulajdonosok úgy nyilatkoztak, megindította őket a hölgy kedvessége.

(Green Matters)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.