Most olvasott cikk
Egy borjú megmenekült a vágóhídról, az emberek mégis elvágták a torkát az utcán (videó)

Egy borjú megmenekült a vágóhídról, az emberek mégis elvágták a torkát az utcán (videó)

„Ez a szabadságáért esedező borjú az emlékeztető arra, hogy minden állat értékes élettel rendelkező egyéniség, akik nem azt a sorsot érdemlik, hogy brutálisan meggyilkolják őket egy múló ízélményért cserébe.” – nyilatkozta Tracy Reiman, a PETA ügyvezető alelnöke.

A tudósítás szerint egy connecticuti vágóhídról menekülő borjat a közeli Home Depot parkolójában öltek meg. A jelentések szerint az állatot a Saba Halal Élő Baromfi alkalmazottai üldözték.

Három dolgozó kapta el az állatot, majd lefogták és elvágták a torkát. Egy másik dolgozó sikertelen kísérletet tett arra, hogy egy íjjal és nyíllal lője le az állatot.

A helyszínen lévő rendőrség nem volt elragadtatva attól, hogy kezelték a dolgozók a problémát. Az egyik tiszt úgy nyilatkozott:

„Ez nagy probléma. Ezt nem így kellett volna megoldani. Inkább hoztatok volna egy pórázt… Ez a gyerek éppen végignézte, ahogy elmetszed egy borjú torkát!”

Videón a gyilkosság

Az állati jogokkal foglalkozó PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) elítélte a borjú „szívszorító halálát”, mondván, az állat láthatóan élni akart, ráadásul a közelben tartózkodó személyek is veszélynek voltak kitéve.

A szervezet most azt tervezi, hogy az említett parkolóhoz közel felállítanak egy hirdetőtáblát, és ezzel ösztönzik az embereket, hogy váltsanak vegán életmódra. A táblán egy tehén feje lesz látható, a következő szöveggel:

„Én egy SZEMÉLY vagyok, nem EGY DARAB HÚS. Lásd bennem az egyént. Legyél vegán.”

„A PETA hirdetőtáblája megemlékezik e borjú rövidke életéről és ösztönözni fogja az embereket, hogy segítsenek megakadályozni a jövőbeli szenvedéseket azáltal, hogy elhagyják a marha- és egyéb húsféléket a tányérjukról.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.