Ma egy vegán curry recepttel érkeztem. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, illetve remek diétás étel is, mely megkíméli a gyomrunkat, a magas fehérjetartalma (27g) a sportolók számára is kedvező és egy ebéd vagy vacsora során is meglephetjük vele a kedves családot. Garantáltan jól laknak! 😉


Vegán Curry Összefoglaló

Adag: 4 adag

Elkészítés: 60 perc


Hozzávalók:

  • 3 db kaliforniai paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma (felkockázva)
  • 3 gerezd fokhagyma (felkockázva)
  • 1- 1/3 csésze (kb 320 ml) kókusztej
  • 4 evőkanál sörélesztő pehely
  • 2,5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csipet füstölt paprika
  • 1 csicseriborsó konzerv (240 grammos)
  • 1 csésze bébispenót
  • 3/4 csésze koktélparadicsom
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Süsd a paprikákat 220 fokra kb 30 percig, amíg kicsit szenes lesz. Hámozd meg, szedd ki a csumáját és a magokat, majd tedd félre.
  2. Amíg a paprikák sülnek, melegíts fel egy serpenyőt, pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát az olívaolajon, közben sózzuk, borsozzuk, majd vegyük le a tűzről.
  3. Egy mixerben keverjük jól össze a megpucolt paprikákat, a kókusztejet, a sörélesztő pelyhet, a keményítőt, a pirított hagymát és a füstölt paprikát. Ha szükséges tehetünk még hozzá sót vagy borsot.
  4. Öntsük át egy tepsibe, tegyük hozzá a csicseriborsót, a spenótot és a félbevágott paradicsomokat. Süssük 190 fokon kb. 30 percig. Tálaljuk rizzsel, vagy frissen sült lepénnyel.

Megjegyzés:

Sokak szerint muszáj a curryhez valamilyen curry port használni, azonban ez az íz szempontjából nélkülözhető – dönts ízlésed szerint.

Paprikás-spenótos csicseriborsó curry


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Prove.hu
Viktória

Viktória

Vegán állatvédő

Írd le a véleményed!