Ma egy vegán curry recepttel érkeztem. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, illetve remek diétás étel is, mely megkíméli a gyomrunkat, a magas fehérjetartalma (27g) a sportolók számára is kedvező és egy ebéd vagy vacsora során is meglephetjük vele a kedves családot. Garantáltan jól laknak! 😉
Vegán Curry Összefoglaló
Adag: 4 adag
Elkészítés: 60 perc
Hozzávalók:
- 3 db kaliforniai paprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma (felkockázva)
- 3 gerezd fokhagyma (felkockázva)
- 1- 1/3 csésze (kb 320 ml) kókusztej
- 4 evőkanál sörélesztő pehely
- 2,5 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csipet füstölt paprika
- 1 csicseriborsó konzerv (240 grammos)
- 1 csésze bébispenót
- 3/4 csésze koktélparadicsom
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Süsd a paprikákat 220 fokra kb 30 percig, amíg kicsit szenes lesz. Hámozd meg, szedd ki a csumáját és a magokat, majd tedd félre.
- Amíg a paprikák sülnek, melegíts fel egy serpenyőt, pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát az olívaolajon, közben sózzuk, borsozzuk, majd vegyük le a tűzről.
- Egy mixerben keverjük jól össze a megpucolt paprikákat, a kókusztejet, a sörélesztő pelyhet, a keményítőt, a pirított hagymát és a füstölt paprikát. Ha szükséges tehetünk még hozzá sót vagy borsot.
- Öntsük át egy tepsibe, tegyük hozzá a csicseriborsót, a spenótot és a félbevágott paradicsomokat. Süssük 190 fokon kb. 30 percig. Tálaljuk rizzsel, vagy frissen sült lepénnyel.
Megjegyzés:
Sokak szerint muszáj a curryhez valamilyen curry port használni, azonban ez az íz szempontjából nélkülözhető – dönts ízlésed szerint.