Most olvasott cikk
Gluténmentes amerikai palacsinta datolya-karamell öntettel (vegán)

Gluténmentes amerikai palacsinta datolya-karamell öntettel (vegán)

Elképesztően finom és látványos amerikai palacsinta. Ajánlott elkészítened, ha Instagramon akarsz hódítani a vegán ételfotóiddal – vagy csak azért, mert imádod a palacsintát!


Összefoglaló

Adag: 8 db palacsinta

Elkészítés: 30 perc


Hozzávalók:

  • A palacsintához:
    • 60g gluténmentes zabpehely
    • 60g barnarizs liszt
    • 60g burgonyakeményítő
    • 1 csésze (240 ml) szójatej + 1 evőkanál almaecet (előre jól összekeverve)
    • 2 evőkanál szőlőmagolaj
    • 1/2 evőkanál lenmag (vagy 1 evőkanál lenmagliszt)
    • 1 evőkanál kókuszvirág cukor (lehet több is)
    • 1/2-1 teáskanál fahéj (opcionális)
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • Az öntethez:
    • 5-6 db magozott datolya (kb 10-120g)
    • 3/4 csésze kókuszkrém
    • 2 evőkanál mogyoróvaj
    • 1/4 teáskanál vanília aroma
    • 1 csipet Himalája só

Elkészítés:

Palacsinta:

  1. Helyezd a zabpelyhet és a lenmagot a darálóba, és daráld addig, amíg lisztszerű állaga lesz.
  2. Helyezd a többi összetevőt is az aprítóba, és keverd, amíg egységes nem lesz. Hagyd állni 5 percig.
  3. Önts a tésztából egy tapadásmentes serpenyőbe, és süsd közepes lángon. Várj, amíg a felszínén buborékok jelennek meg.
  4. Fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd néhány percig.
  5. Tegyük vissza a keverőtálba, és takarjuk le egy konyharuhával. Tegyük meleg helyre, és hagyjuk kelni legalább 1 órán keresztül, vagy amíg kétszer akkora nem lesz.

Öntet:

  1. Mixeljük össze simára az összetevőket.

Megjegyzés:

Adhatsz hozzá kicsit több kókuszkrémet is, nem fog rajta rontani, sőt…


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.