Elképesztően finom és látványos amerikai palacsinta. Ajánlott elkészítened, ha Instagramon akarsz hódítani a vegán ételfotóiddal – vagy csak azért, mert imádod a palacsintát!
Összefoglaló
Adag: 8 db palacsinta
Elkészítés: 30 perc
Hozzávalók:
- A palacsintához:
- 60g gluténmentes zabpehely
- 60g barnarizs liszt
- 60g burgonyakeményítő
- 1 csésze (240 ml) szójatej + 1 evőkanál almaecet (előre jól összekeverve)
- 2 evőkanál szőlőmagolaj
- 1/2 evőkanál lenmag (vagy 1 evőkanál lenmagliszt)
- 1 evőkanál kókuszvirág cukor (lehet több is)
- 1/2-1 teáskanál fahéj (opcionális)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- Az öntethez:
- 5-6 db magozott datolya (kb 10-120g)
- 3/4 csésze kókuszkrém
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1/4 teáskanál vanília aroma
- 1 csipet Himalája só
Elkészítés:
Palacsinta:
- Helyezd a zabpelyhet és a lenmagot a darálóba, és daráld addig, amíg lisztszerű állaga lesz.
- Helyezd a többi összetevőt is az aprítóba, és keverd, amíg egységes nem lesz. Hagyd állni 5 percig.
- Önts a tésztából egy tapadásmentes serpenyőbe, és süsd közepes lángon. Várj, amíg a felszínén buborékok jelennek meg.
- Fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd néhány percig.
- Tegyük vissza a keverőtálba, és takarjuk le egy konyharuhával. Tegyük meleg helyre, és hagyjuk kelni legalább 1 órán keresztül, vagy amíg kétszer akkora nem lesz.
Öntet:
- Mixeljük össze simára az összetevőket.
Megjegyzés:
Adhatsz hozzá kicsit több kókuszkrémet is, nem fog rajta rontani, sőt…