Nincs mindig idő menő, Instagram-kompatibilis ételekre. Ezt a zöldséges, füstölt tofus vegán szendvicset elkészítheted egy sietős reggelen, vagy egy szép nyári napon, amikor grilleztek.


Mediterrán zöldséges szendvics füstölt tofuval

Elkészítési idő: 15 perc


Hozzávalók:

  • 2 db rusztikus bagett/ buci / zsemle
  • ½ padlizsán
  • ½ cukkini
  • 2 nagyobb csiperke gomba
  • ½ füstölt tofu
  • olivaolaj

Mediterrán zöldséges szendvics elkészítése:

  1. Vágjuk félbe a bagettet (bucit, zsemlét) a belsejét enyhén fújjuk be olivaolajjal, majd helyezzük a grillrácsra addig, amíg a grillrács nem hagy nyomot rajta.
  2. Vágjuk fel a cukkinit, a padlizsán, a gombákat, illetve a tofut hosszában. Én a padlizsán 6, a cukkinit 8, a gombákat 4, a tofut 6 szeletre vágtam, de ez teljesen rajtad, illetve a zöldségek méretén múlik. Ezeket is fújd le egy kevés olivaolajjal, tégy rájuk sót és grillezd őket közepes hőmérsékleten addig, amíg a grillrács nem hagy rajtuk nyomot.
  3. Miután a zöldségek és a tofu is elkészült, összerakhatod a szendvicset. Tedd a cukkini, a padlizsán a tofu és a gombaszeleteket a bagett tetejére és kész is a szendvics.

Megjegyzés:

  • Kalória: 246 kcal
  • Zsír: 4 g
  • Nátrium: 326 mg
  • Kálium: 768 mg
  • Szénhidrát: 38 g
  • Fehérje: 15 g

Mediterrán zöldséges szendvics füstölt tofuval recept


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Oszd meg - 1 kattintás!
Kulcsszavak: reggeliszendvicsvegán
Prove.hu
Eszter

Eszter

Közgazdász, publicista
Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.