Nincs mindig idő menő, Instagram-kompatibilis ételekre. Ezt a zöldséges, füstölt tofus vegán szendvicset elkészítheted egy sietős reggelen, vagy egy szép nyári napon, amikor grilleztek.
Mediterrán zöldséges szendvics füstölt tofuval
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 2 db rusztikus bagett/ buci / zsemle
- ½ padlizsán
- ½ cukkini
- 2 nagyobb csiperke gomba
- ½ füstölt tofu
- olivaolaj
- só
Mediterrán zöldséges szendvics elkészítése:
- Vágjuk félbe a bagettet (bucit, zsemlét) a belsejét enyhén fújjuk be olivaolajjal, majd helyezzük a grillrácsra addig, amíg a grillrács nem hagy nyomot rajta.
- Vágjuk fel a cukkinit, a padlizsán, a gombákat, illetve a tofut hosszában. Én a padlizsán 6, a cukkinit 8, a gombákat 4, a tofut 6 szeletre vágtam, de ez teljesen rajtad, illetve a zöldségek méretén múlik. Ezeket is fújd le egy kevés olivaolajjal, tégy rájuk sót és grillezd őket közepes hőmérsékleten addig, amíg a grillrács nem hagy rajtuk nyomot.
- Miután a zöldségek és a tofu is elkészült, összerakhatod a szendvicset. Tedd a cukkini, a padlizsán a tofu és a gombaszeleteket a bagett tetejére és kész is a szendvics.
Megjegyzés:
- Kalória: 246 kcal
- Zsír: 4 g
- Nátrium: 326 mg
- Kálium: 768 mg
- Szénhidrát: 38 g
- Fehérje: 15 g
További receptek a Prove.hu-n

Eszter
Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.